Ambea hyr 3.600 kvm av Fabege i Arenastaden

Nya hyresnivåer i Arenastaden: 2.900 kr/kvm. Ambea, ett av Sveriges ledande företag inom stöd och omsorg, har beslutat sig för att lämna Solna Strand och flytta till Arenastaden i augusti 2017. Fabege och Ambea har tecknat ett sjuårigt hyresavtal om cirka 3.600 kvm till ett årligt hyresvärde om drygt 10,5 miljoner kronor exklusive tillägg.

Det ger drygt 2.900 kr/kvm vilket är en ny rekordnivå för Arenastaden och tre gånger över den hyresnivå som fanns i området innan det började utvecklas.

Den nya adressen blir Evenemangsgatan 21 och de får Siemens och H&M till nya grannar i fastigheten.

Det nuvarande kontoret i Solna strand finns i fastigheten Apelsinen 5 som ägs av Humlegården.

Det nya kontoret ligger högst upp i fastigheten Uarda 6 med utsikt över Råstasjön. Byggnaden har en stor inglasad ljusgård i mitten med entréer mot både den livliga Evenemangsgatan och mot den lugnare Dalvägen med fina grönområden.  

− Vi ser många fördelar för oss och våra medarbetare med vårt nya läge i Arenastaden. Främst att vi får mer utrymme, men också att vi hamnar i ett mer attraktivt och expansivt område med närhet till ett större utbud av butiker, restauranger, träning och evenemang. Dessutom får vi möjlighet att utveckla våra arbetssätt och skräddarsy utformningen av interiören så den passar oss, säger Ambeas VD Fredrik Gren.

Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege:

− I och med uthyrningen till Ambea är huset nästan fullt uthyrt. Vi har bara drygt 700 kvm kvar högt upp i huset, men lyckligtvis har vi fler byggrätter som vi kan fortsätta utveckla i Arenastaden.

Uarda 6 är ritad av T+E Arkitekter och har en tonvikt på naturliga material som sten och ljusa träslag. Interiören har drag av skandinavisk modernism och exteriörmaterialen har valts ur ett livscykelperspektiv avseende energieffektivitet och hållbarhet.

Ambea bedriver ca 500 verksamheter över hela Sverige inom äldreomsorg, boende, daglig verksamhet och skolor för personer med funktionsnedsättning eller psykisk sjukdom samt missbruksvård. Företaget verkar genom varumärkena Nytida och Vardaga och har även en bemanningssektor, Rent-A-Doctor & Nurse. Under 2015, hade koncernen en årlig omsättning på cirka 4 miljarder kronor och cirka 14.000 anställda.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-01

Fler Nyheter från förstasidan

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Tillbaka till förstasidan