Älvstranden Utveckling säljer till Nordr på Eriksberg

Kommunala Älvstranden Utveckling i Göteborg säljer ytterligare en byggrätt vid Säterigatan på Eriksberg till Nordr för ett värde av 171 miljoner kronor. Köparen tillträder marken i december och ska på platsen uppföra cirka 100 bostäder.

Annons

I våras bjöd Älvstranden Utveckling in marknaden att lämna anbud på två byggrätter för bostäder och verksamheter, Säterigatan väst och öst, på Eriksberg i Göteborg. Nu är affären klar för Säterigatan väst som tilldelas Nordr AB.

– Det känns bra att avsluta även denna försäljning innan året är slut och trots en orolig omvärld kunna få ut attraktiva byggrätter på marknaden. Eriksberg ligger oss varmt om hjärtat då vi varit med och utveck­lat området sedan 80-talet och det känns helt rätt att sälja till en stark köpare som Nordr, säger Veine Palm, programledare Eriksberg på Älvstranden Utveckling.

Tack vare Trafikverkets tunnelutbyggnad och ändrad sträckning av hamnbanan öppnas nytt område upp för exploatering av det obebyggda området. Nu kommer utvecklingen att bidra till nya stråk och kopplingar som binder ihop de olika delarna med varandra och där fler människor kommer att bo, leva och röra sig.

– Göteborg är strategiskt viktigt för Nordr och vi har ett fint samarbete med Älvstranden sedan tidigare. Trots mörka rubriker just nu ser vi att det finns en efterfrågan på attraktiva bostäder i rätt lägen, vilket vi kan erbjuda här, säger Biljana Pehrsson, VD för Nordr Sverige.

Den första byggrätten, Säterigatan öst, sålde Älvstranden Utveckling till JM AB för ett värde av 161 miljoner kronor den 17 oktober 2022. JM ska på platsen uppföra cirka 130 bostäder samt verksamhetslokaler i entréplan, med högt ställda krav på låg miljö- och klimatpåverkan.

Fler Nyheter från förstasidan

FV-kartläggning: Bolagen som vågat börja bygga

FV listar bolagen som satt spaden i backen för nya projekt. ✓ 80 projekt. 9.600 bostäder

Bilder: AMF Fastigheters nya kontor i Mood

FV tar en titt på kontoret som delvis ligger öppet i gallerian.

Riksbanken: ”Vi klarade det första testet”

Aino Bunge, vice riksbankschef, talade på Fastighetsdagen minskad inflation och förslag på reglering av företagsobligationsmarknaden.

Sofia Watt, Catellas ordf.

Watt tar klubban efter Claesson

Catella får nu en helt jämställd styrelse, vilket fortfarande är ovanligt i noterade bolag.

Debatt: Varför används inte Boverkets kreditgaranti?

Kameos Sebastian Martens Harung och Fredrik Källgren skriver debattinlägg om att AB Sverige är i kris vad gäller nyproduktion av bostäder.

Brand i klassisk byggnad i Vasastan

Brand i Areims nyförvärv – Stor insats från sju brandstationer.

Patriam Vinkelhuset

Byggstartar lyxlägenheter på Lilla Essingen

FV-intervju med vd om att våga börja byggstarta. ”För oss är framdrift viktigt.”

Han blir ny vd för Nivika

Lämnade vd-rollen på annat börsnoterat bolag den 31 januari 2024.

Känd Stureplanskrog i konkurs

Nya delägare och stjärnkockar räckte inte. SEB Trygg Liv tappar stor hyresgäst.

Hotell vid Stureplan växer – tar över två grannlokaler

Stockholms äldsta hotell utökar bar och matsal.

Bildextra: Så blir Jernhusens nya ”återbruks-HK”

Det händer mer än någonsin inom bolaget. Nu flyttar man även sitt huvudkontor – och gör en storsatsning på hållbarhet. FV har besökt de nya lokalerna.

Konkursat bolag återuppstår

”Vi är oerhört entusiastiska över möjligheterna som detta medför”.

Tillbaka till förstasidan