Samhällsfastigheter

Illustration: Radar arkitektur & planering

Alturas satsar i Landvetter

Altura satsar på att utöka sin närvaro i Göteborgsområdet. Samhällsfastighetsaktören ska utveckla ett nytt vård- och omsorgsboende med totalt 60 lägenheter vid Bårekulla i Härryda Kommun, i tät samverkan med vårdoperatören och hyresgästen Vardaga. I projektet ingår även ett trygghetsboende om 40 lägenheter som kommer att byggas intill äldreboendet.

en fin naturmiljö intill Landvettersjön i Bårekulla bygger Altura ett nytt vård- och omsorgsboende. I linje med Alturas strategi kännetecknas fastigheterna av hög kvalitet och hemlika miljöer som ska främja social interaktion och gemenskap. Målsättningen är att certifiera byggnaderna med BREEAM Excellent och valen av material och utförande, där trästomme kommer användas, bidrar till att uppnå Alturas övergripande mål om att vara koldioxidneutrala senast år 2028. Det naturnära läget med promenadstigar som utgår från området ger också goda möjligheter till rekreation.

– Vi är glada över möjligheten att kunna öka vår närvaro i västra Sverige. Alla våra äldreboenden utvecklas med såväl boende, anhöriga som personal i fokus. Vår ambition är att våra samhällsfastigheter ska främja välbefinnande och skapa en hemtrevlig känsla och här bidrar även närheten till grönska till trivsel och förhöjd livskvalitet. Boendet anläggs också med närhet till vårdcentral vilket ger goda synergi-effekter vad gäller kvaliteten på vården som kan erbjudas kommuninvånarna och bidrar till en positiv arbetsplats för de som arbetar här, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

Vård- och omsorgsboendet i Bårekulla kommer att innefatta totalt 60 lägenheter och trygghetsboendet ytterligare 40 lägenheter och bidrar till att möta den växande kommunens behov av äldreomsorgsboenden. Kommunikationerna till området är goda med buss mellan Mölnlycke och Landvetter Centrum, något som är viktigt för såväl boende som anhöriga.

Byggstart för projektet är nästa år och verksamheten kommer efter att byggnaderna blivit färdigställda drivas av vård- och omsorgsföretaget Vardaga.

Missa inte! Samhällsfastigheter

Den 26 oktober är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Samhällsfastigheter. Det äger rum på Hotel Birger Jarl i Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Nya bottenkurser när oron över finansieringen slog till

Tre bolag rasade 8 procent under tisdagen.

”Hyrorna i Stockholm behöver höjas med 9,5%”

Fastighetsägarna Stockholms har presenterat sitt yrkande för 2023.

Realplay

Viktigt med järnkoll på kostnader och skatt

Nytt avsnitt från Realplay visar på stora möjliga kostnadsbesparingar och skattebesparingar i byggprojekt genom bättre framförhållning och kontroll.

Låg bakom miljardköpet från Wallenstam

FV berättar vem som är den hemliga aktören i storaffären.

Trio får bygga 30.000 kvm vid Bromma flygplats

Stort börsbolag utökar till över 80.000 kvm byggmöjligheter.

Corem tappar på inställd obligationsemission

Minuterna efter att Corem meddelat att de ställer in en planerad obligationsemission sjönk B-aktien med 4 procent ned till en ny bottennivå.

Lista: 13 nya restauranger och kaféer till Arlanda

Läs om vilka varumärken som tar plats när Arlanda växer med 11.000 kvm. Se även var den nya ”matverandan” placeras.

Viceroys grundare: SBB ska ner ytterligare 50 procent

Blankningsfirmans grundare i inlägg på Twitter.

CBRE rekryterar ny vd – lång bakgrund i Ryssland

Ny ansvarig i Sverige. Rekryteras från konkurrent.

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Tillbaka till förstasidan