Samhällsfastigheter

Illustration: Radar arkitektur & planering

Alturas satsar i Landvetter

Altura satsar på att utöka sin närvaro i Göteborgsområdet. Samhällsfastighetsaktören ska utveckla ett nytt vård- och omsorgsboende med totalt 60 lägenheter vid Bårekulla i Härryda Kommun, i tät samverkan med vårdoperatören och hyresgästen Vardaga. I projektet ingår även ett trygghetsboende om 40 lägenheter som kommer att byggas intill äldreboendet.

en fin naturmiljö intill Landvettersjön i Bårekulla bygger Altura ett nytt vård- och omsorgsboende. I linje med Alturas strategi kännetecknas fastigheterna av hög kvalitet och hemlika miljöer som ska främja social interaktion och gemenskap. Målsättningen är att certifiera byggnaderna med BREEAM Excellent och valen av material och utförande, där trästomme kommer användas, bidrar till att uppnå Alturas övergripande mål om att vara koldioxidneutrala senast år 2028. Det naturnära läget med promenadstigar som utgår från området ger också goda möjligheter till rekreation.

– Vi är glada över möjligheten att kunna öka vår närvaro i västra Sverige. Alla våra äldreboenden utvecklas med såväl boende, anhöriga som personal i fokus. Vår ambition är att våra samhällsfastigheter ska främja välbefinnande och skapa en hemtrevlig känsla och här bidrar även närheten till grönska till trivsel och förhöjd livskvalitet. Boendet anläggs också med närhet till vårdcentral vilket ger goda synergi-effekter vad gäller kvaliteten på vården som kan erbjudas kommuninvånarna och bidrar till en positiv arbetsplats för de som arbetar här, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

Vård- och omsorgsboendet i Bårekulla kommer att innefatta totalt 60 lägenheter och trygghetsboendet ytterligare 40 lägenheter och bidrar till att möta den växande kommunens behov av äldreomsorgsboenden. Kommunikationerna till området är goda med buss mellan Mölnlycke och Landvetter Centrum, något som är viktigt för såväl boende som anhöriga.

Byggstart för projektet är nästa år och verksamheten kommer efter att byggnaderna blivit färdigställda drivas av vård- och omsorgsföretaget Vardaga.

Fler Nyheter från förstasidan

Storbolag vill banta bort hela 4.500 kvm

Ytterligare en stor hyresgäst vill minska sin kontorsyta.

SHF tillskjuts en miljard och Lennart Sten lämnar vd-stolen

Läs om förändringarna. Ny vd utsedd. ”Kommer att uppstå intressanta förvärvsmöjligheter”.

Folksam hyr ut 4.500 kvm kontor

Tecknat ett av årets största hyresavtal.

Stor enkät: Bästa framtidsläget utsett

92 experter har satt betyg på 28 kontorsområden i Stockholmsområdet.

Hyr 2.000 kvm på Birger Jarlsgatan

Samlokaliserar från två kontor.

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Regeringen föreslår lättnader för studentbostäder

Ministern: ”Vill göra det enklare och billigare att bygga”.

Regeringen stoppar Operaplaner

Den tidigare planen på 7 miljarder kronor och expansion mot Kungsträdgården stoppas när regeringen ger nytt uppdrag till Statens fastighetsverk.

Corem säljer två 08-fastigheter för en halv miljard

Fortsätter att avyttra, enligt plan.

AL blir hälftenägare i coworkingbolag

Förvärvar bolag som varit lönsamt sedan dag ett. Planerar för expansion.

Anitra Steen avgår från Akademiska Hus

Lämnar fastighetsjätten efter sju år.

Tillbaka till förstasidan