Henrik Schmidt och Stefan Gattberg samt den aktuella fastigheten.

Altaal hyr ut 2.500 kvm till Sony

Altaal har tecknat ett 9-årigt hyreskontrakt med Sony i kontors- och labbfastighet, Omega Court i Bryssel. Hyresavtalet omfattar labbyta om 1.250 kvm och 1.230 kvm kontorsyta.

Annons

Altaal förvärvade Omega Court 2022. Den uthyrbara arean är nästan 18 000 kvm. Till det tillkommer 200 parkeringsplatser under mark och 300 solpaneler.

Bolagets plan för Omega Court inkluderar att uppnå BREEAM Excellent-certifiering genom att bland annat implementera bergvärme, integrera energieffektiv belysning och dynamisk vattenanvändning.

– Vi är glada att kunna tillkännage Sony som vår senaste hyresgäst i Omega Court. Detta partnerskap är i linje med vårt engagemang för hållbarhet och vårt mål att förbättra upplevelsen för våra hyresgäster med bekvämligheter som yogarum, restaurang och service. Vi är skapar en miljö som kombinerar EU:s taxonomiförordning med en mer attraktiv kontorsupplevelse, säger Edward Ekbom, investment manager på Altaal.

Altaal har den senaste tiden haft flera framgångar med sin uthyrning och tecknat många hyresavtal på mellan fem och tio år tillsammans med högprofilerade hyresgäster på attraktiva hyresnivåer, uppger bolaget.

– Konceptdrivna hyresvärdar med unika hus attraherar hyresgäster. Hyresnivån är inte nyckelfaktorn i förhandlingarna. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning, hyresgästens behov och fastighetens profil, säger Stefan Gattberg, medgrundare av Altaal.

– Vi arbetar hårt för att möta våra befintliga och nya hyresgästers krav på lokaler, miljökrav och servicebehov. Med våra koncept, Colony och Omega Court, har vi lyckats attrahera förstklassiga och miljömedvetna hyresgäster som Sony, DHL, SSH, Gerako, CGI med flera på totalt cirka 20.000 kvm dom senaste 24 månaderna, säger Henrik Schmidt, medgrundare av Altaal när han summerar uthyrningarna i Finland och Belgien.

Fler Nyheter från förstasidan

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Tillbaka till förstasidan