Johan Eriksson, vd Estea AB.

Allmänna Arvsfonden investerar 250 mkr i Estea

Esteas alternativa investeringsfond, Estea Omsorgsfastigheter , ger ut en ny fondandelsklass med inriktning på institutionella investerare och välkomnar samtidigt Allmänna Arvsfonden som investerar 250 miljoner kronor i fonden.

För att tillvarata det ökade intresset från institutionella investerare ger fonden ut en ny fondandelsklass. Andelsklassen kommer att löpa med samma ränta som fondens tidigare börsnoterade fondandelar. Den nya fondandelsklassen kommer löpande att kunna utökas med fler institutionella investerare.

Allmänna Arvsfonden investerar genom den nya fondandelsklassen 250 Mkr i fonden, där kapitalet kommer tillföras fonden under en period av maximalt tolv månader för att effektivt allokera kapital till förvärv.

-Vi är väldigt glada att få välkomna Allmänna Arvsfonden som investerare i Estea Omsorgsfastigheter och är ödmjuka inför det förtroende som givits oss. Vi kommer att fortsätta jobbet med att utöka den institutionella andelsklassen och vi hoppas kunna välkomna fler institutionella investerare framöver. Med Allmänna Arvsfondens investering har vi till fonden tagit in över 1 miljard kronor från våra investerare och vi har därmed en bra plattform för fortsatt tillväxt, säger Johan Eriksson, VD Estea AB.

-Det här är ett välkommet resultat av en medveten satsning för att etablera oss som en partner för de stora institutionernas kapitalförvaltningsbehov. Samtidigt ser vi det som ett kvitto på att vårt långsiktiga förvaltningsarbete uppmärksammas. Vi har ett stort momentum i transaktionsaffären, och har under vintern tillträtt omsorgfastigheter för cirka 1,1 miljarder kronor, säger Per Torpare, Försäljningschef på Estea AB.

-Vård- och omsorgsfastigheter har inneboende defensiva kvalitéer och skapar förutsägbara kassaflöden, båda är önskvärda egenskaper för exempelvis pensionskapital, genom helt eller delvis skattefinansierade hyresgäster och starkt demografiskt stöd. Vi har en stark tro på segmentet och en fortsatt expansiv förvärvsstrategi, säger Per Torpare, Försäljningschef Estea AB.

Fler Nyheter från förstasidan

"Jag har höga tankar om bolagets kapacitet"

Sagax vd om planerna för sektorkollegan.

Vinner prestigeprojekt – med 100 meters skorsten

26.000 ska bli 100.000 kvm. Mitt i stan. En av Sveriges mest spännande städer fortsätter att ta djärva grepp.

Porträtt

Fångar idén i flykten

Otålig. Varför vänta till i morgon, låt oss göra det i dag. Med den devisen fortsätter Johan Ericsson att vara med och bygga fastighetsbolag.

Amasten tar in 666 mkr i nyemission

Teckningskursen drygt tio procent under den senaste veckans rekordnivå.

Säljer två tomträtter i Kista för 800 miljoner

”Marknadsläget är gynnsamt.” Hög vakansgrad och endast 20.000 kr/kvm.

Internationell jätte köper för halv miljard i Göteborg

Bolagets första förvärv i Norden.

Bakslag för Oljefonden – läs om svenska klenoderna

Fastighetsvärlden har granskat den norska jättens innehav i Sverige. Liksom den ekonomiska utvecklingen för fastigheterna.

Utvecklaren växer i rekordtakt – tar in 10 till

Bolaget har hittills i år rekryterat 20 nya medarbetare.

Säljer bostadsprojekt i Sollentuna för 431 miljoner

”Stort intresse”

Öppnar stort i Gallerian

Gör om i attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan.

Fabege hyr ut 2.300 kvm

Glädjen i fokus. Tecknat hyresavtal på Kungsholmen.

Kungsleden hyr ut 2.600 kvm

Tecknar kontrakt i ett av sina centrala kluster i Stockholm.

Bildextra: NCC galopperar i mål med nummer två

Läs vem som har säljuppdraget. Bolaget nu redo för tredje projektet. Se även historiska bilder.

Första stängning av stor fond – med mål om 5 miljarder

Redo förvärva bostäder, kontor, logistik och detaljhandel i Norden.

Tillbaka till förstasidan