Alexander Yü ny ordförande vid Samhällsbyggarna

Alexander Yü har utsetts till ny ordförande vid Samhällsbyggarna region Stockholm.

Visa faktaruta

På en fråga om vad han skulle vilja genomföra som regionordförande svarar han:

– Först skulle jag vilja sätta en styrgrupp som ska arbeta med Region Stockholm och med det skulle vilja blanda upp sektionen och ha representanter från olika grenar i vår bransch. Jag tycker det är viktigt med mångfald. Sen vill jag att vi ska finnas representerade och ha insikt i marknaden, förstå det politiska arbetet och vara mer närvarande.

I en internintervju via Samhällbyggarna presenterar sig Alexander Yü, som till vardags jobbar som leasing developer vid Atrium Ljungberg. ytterligare för medlemmarna:

– Min farfar kom till Sverige och Stockholm i början av 1960-talet. Han var en av Sveriges första kinesiska utbytesstudenter på KTH och sedan en av de första kineser som jobbade för Atlas Copco. Min farfar träffade min svenska farmor, blev kär, gifte sig och stannade i Sverige. Bara det är en egen historia, om en annan tid. Farfar fick svenskt medborgarskap och min far är född i Stockholm. Han träffade min mor i Kina och tog henne till Sverige där jag även är född.

– Jag är bosatt i Stockholm, gift och har två fantastiska barn. Jag älskar att jobba med fastigheter. Min resa i branschen är lite annorlunda än många andras.  Jag började min karriär i Beijing, Kina efter mina studier som Internationell Civilekonom på Linnéuniversitetet. Under 2008 arbetare jag med de Olympiska Spelen. Jag jobbade som tekokare/kaffekokare, ordnade presskonferenser, sprang på ärenden och var allt i allo för OS-projektet under China Central Television (som SVT i Sverige). Jag tjänade nästan ingenting men jag fick vara med om världens största evenemang och se Usain Bolt ta sitt första världsrekord, bara det var värt allt slit.

– Efter OS fick jag en tjänst som säljare på ett franskt vinbolag i Kina där jag arbetade som marknads-och försäljningschef. Efter våra tre år i Kina återvände vi till Sverige där jag jobbat med allt från management konsulting till Tele2 tills jag kom in i fastighetsbranschen genom en tjänst på på Unibail-Rodamco. Om jag ska vara ärlig så hade jag fördomar om fastighetsbranschen. Tråkigt, långsamt och gjort samma sak i 100 år utan att tänka nytt. Men vad fel jag hade, sen Unibail-Rodamco så är jag ”hooked” på fastighetsbranschen och har stor respekt för det affärslösningsorienterade fokuset, miljösatsningar och värderingar.  Sedan några månader arbetar jag på  Atrium Ljungberg med nya affärsstrategier och koncept. Att få vara med i en bransch som förändras och utmanas är otroligt roligt och Atrium Ljungberg är ett företag som ligger i långt fram i sitt stadsutvecklingsarbete vilket gör mitt jobb extra spännande.

Fler Nyheter från förstasidan

Ännu en bostadsbyggare i rekonstruktion

Obligationsinnehavare erbjuds ta över flera projektfastigheter som del i rekonstruktionen.

Nu gör Sagax första köpen på sin nya marknad i Europa

Börsens mest internationella fastighetsbolag, av de stora bolagen, gör som utlovat nu sina första investeringar på en ny marknad.

Serneke förhandlar om stor försäljning

För exklusiva förhandlingar avseende Karltornet med internationella aktör.

Svarta månader för byggare

Handlar ofta om försyndelser som gjorts för flera år sedan.

McDonalds stängt hela 15 centrala restauranger

Lämnar ytterligare ett läge som länge ansetts som ett av de bästa.

Topplista

Topplista: 23 kommunerna som ökat mest

I den här listan vidgar vi vyerna och redovisar de kommuner vars befolkning vuxit snabbast de senaste 50 åren.

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Tillbaka till förstasidan