Alecta värvar Cecilia Österholm som marknadschef

Alecta Fastigheter har rekryterat Cecilia Österholm som marknads- och kommunikationschef.

Cecilia Österholm.
Visa faktaruta

Alecta Fastigheter har rekryterat Cecilia Österholm som Marknads- och Kommunikationschef. Cecilia börjar sin tjänst den 7 december. Med denna rekrytering tar Alecta ytterligare ett steg i att bygga ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag.

– Vi är väldigt glada att kunna rekrytera en så duktig person som Cecilia Österholm. Alecta Fastigheter ska tillsammans med våra kunder skapa intressanta kluster av fastigheter med kontor, samhällsfastigheter, handel och hotell. Cecilia kommer att bidra med hög kompetens och nya visioner kring hur kommunikation kan användas för att utveckla starka varumärken och platser, säger Karolin Forsling, chef för Stads- och projektutveckling på Alecta Fastigheter.

Cecilia Österholm kommer som Marknads- och Kommunikationschef arbeta med att utveckla Alecta Fastigheters vision och erbjudande och ansvara för marknadsföring och kommunikation. Hon har en bred bakgrund inom marknad och kommunikation och arbetar idag på Epicenter. Tidigare har hon bland annat arbetat på AMF Fastigheter.

Det känns väldigt inspirerande att få vara med från början och bygga upp ett nytt fastighetsbolag. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor skapa ett attraktivt varumärke och att bidra till att göra Alecta Fastigheter till en stark partner i utvecklingen av städer och platser, säger Cecilia Österholm, tillträdande Marknads- och Kommunikationschef på Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Bolaget ska sedan ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus. Fram till fjärde kvartalet 2021 planerar Alecta Fastigheter att rekrytera ytterligare 30 personer.

Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. Investeringstakten är beroende av om Alecta hittar möjligheter som möter de avkastningskrav som finns på investeringarna.

Alecta Fastigheter AB har bildats för att Alecta ska kunna öka skalbarheten i fastighetsinvesteringarna, skapa god avkastning och samtidigt fortsätta förvalta kundernas pensionspengar till så låg avgift som möjligt.

Fler Nyheter från förstasidan

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

ByggVesta säljer till EQT Exeter i Flemingsberg

Gör första bostadsaffären i Sverige.

Tillbaka till förstasidan