Alecta värvar Cecilia Österholm som marknadschef

Alecta Fastigheter har rekryterat Cecilia Österholm som marknads- och kommunikationschef.

Cecilia Österholm.
Visa faktaruta

Alecta Fastigheter har rekryterat Cecilia Österholm som Marknads- och Kommunikationschef. Cecilia börjar sin tjänst den 7 december. Med denna rekrytering tar Alecta ytterligare ett steg i att bygga ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag.

– Vi är väldigt glada att kunna rekrytera en så duktig person som Cecilia Österholm. Alecta Fastigheter ska tillsammans med våra kunder skapa intressanta kluster av fastigheter med kontor, samhällsfastigheter, handel och hotell. Cecilia kommer att bidra med hög kompetens och nya visioner kring hur kommunikation kan användas för att utveckla starka varumärken och platser, säger Karolin Forsling, chef för Stads- och projektutveckling på Alecta Fastigheter.

Cecilia Österholm kommer som Marknads- och Kommunikationschef arbeta med att utveckla Alecta Fastigheters vision och erbjudande och ansvara för marknadsföring och kommunikation. Hon har en bred bakgrund inom marknad och kommunikation och arbetar idag på Epicenter. Tidigare har hon bland annat arbetat på AMF Fastigheter.

Det känns väldigt inspirerande att få vara med från början och bygga upp ett nytt fastighetsbolag. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor skapa ett attraktivt varumärke och att bidra till att göra Alecta Fastigheter till en stark partner i utvecklingen av städer och platser, säger Cecilia Österholm, tillträdande Marknads- och Kommunikationschef på Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Bolaget ska sedan ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus. Fram till fjärde kvartalet 2021 planerar Alecta Fastigheter att rekrytera ytterligare 30 personer.

Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. Investeringstakten är beroende av om Alecta hittar möjligheter som möter de avkastningskrav som finns på investeringarna.

Alecta Fastigheter AB har bildats för att Alecta ska kunna öka skalbarheten i fastighetsinvesteringarna, skapa god avkastning och samtidigt fortsätta förvalta kundernas pensionspengar till så låg avgift som möjligt.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Kilenkrysset i iskallt förvärv av 30.000 kvm

Förvärvar tre fastigheter i iskallt segment som blir allt hetare.

Tillbaka till förstasidan