AL skapar Hus 33 Containerparken i Slakthusområdet

Precis intill Slakthushallarna byggs nu en ny sorts mötesplats med fokus på kultur, cirkularitet och återbruk. HUS 33 | Containerparken är ett lustdrivet projekt där containrar med ett varierat innehåll och grönskande inslag skapar en kreativ oas mitt i Slakthusområdet.

Annons

HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet består av ett flertal containrar som tillsammans utgör en välkomnande mötesplats där samskapande, innovation och kreativitet är i fokus. Här samsas idérika verksamheter, visionärer och cirkulära entreprenörer under ledorden cirkulärt, inkluderande, kreativt, lekfullt, lokalt, socialt och tillåtande.

Innehållet och verksamheterna i varje container står Containerparkens så kallade medborgare för. Här finns till exempel en restaurang som hyllar kretsloppet, ett pop-up konstgalleri, stadsodling och gårdsbutik, second hand med noga kurerat streetmode, en bubblande pop-up för remake, svinn- och resurssmarta produkter samt servicecontainers för cirkularitet i praktiken, där besökare kan lämna in det som önskas lappas och lagas.

Områdets scen presenteras och programmeras av parkens medborgare och deras vänner och riktar sitt fokus under dagtid mot barn, unga och unga vuxna, för att under den tidiga kvällen förvandlas till Stockholms fria scen. Ingen åldersgräns och fri entré.

– Vi vill med Containerparken inspirera och förändra. Det är en plats för alla, där vi kan mötas och fira en ny form av lustfylld aktivism och gemenskap. Medborgarna i parken är vår orkester och vi dirigenterna som nu äntligen får premiärspela första stycket ur en viktig berättelse som måste höras. Den om att endast tillsammans skapar vi en hållbar framtid. Och det här stycket svänger och ni kommer alla vilja sjunga med, säger Filip Adamo och Jonas Fläckerud, initiativtagarna till Containerparken.

HUS 33 | Containerparken ligger i anslutning till de gamla Slakthushallarna som utgör hjärtat i Slakthusområdets satsning på mat, kultur och upplevelser. Under 2023 etablerades Hus 26 i Slakthushallarna som en ny destination i Stockholm, med restauranger som Solen, Bar Montan, Afrika samt lyssningsbaren Hosoi och kafferosteriet Stockholm Roast. I april i år öppnade även koncertarenan Fållan inom ramen för kultursatsningen Distriktfem.

– Att Slakthusområdet nu bubblar av spännande saker är fantastiskt. Det är en nydanande plats som redan idag attraherar människor från hela Stockholm med sitt starka kultur- och restaurangutbud. Med HUS 33 Containerparken får Slakthusområdet ännu mer liv under dagtid, där alla kan känna sig välkomna oavsett ålder. Områdets utveckling kommer pågå under många år och för oss är det viktigt att det alltid ska vara en härlig och inspirerande plats att besöka och verka i, säger Marcus Lindh, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Plåtdörrarna till HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet planeras öppna inom kort och parken kommer att vara öppen året runt.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Rekordpriser vid Stureplan

Fastighetsvärlden berättar om köpeskillingen vid de båda affärerna vid Stureplan. ”Betalningsvilja för troféfastigheter”.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Här trotsar Zlatan padeldöden – lyxigt storbygge igång

FV har besökt platsen för den stora investeringen.

Hitachi Energy dumpar Castellum – köper av Corem

Skapar nytt campus om 30.000 kvm för forskning, utveckling, fabrik och kontor.

Eastnine köper från Skanska i miljardaffär

Nyutvecklad fastighet om nästan 30.000 kvm.

Genova delsäljer två nya fastigheter för 1,3 miljarder

408 hyresbostäder, vård- och omsorgsboende, en förskola och två garage ingår i transaktionen.

150.000 kvm byggrätter når marknaden

Stora volymer nära innerstaden. FV berättar om planerna för den stundande försäljningen.

Starka protester mot ny hög byggnad i Stockholm

Blir nästan dubbelt så hög som den nuvarande. Stör utsikten från bland annat planerad ”trippelskrapa”.

Bildextra: Scandics nya i Värtahamnen

Niam och Scandics hotellsatsning i Värtahamnen slår nu upp portarna. 40 rum har tillkommit och en skybar på våning 17.

Han blir ny vd vid Diös

”Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig”.

Podcasten Fastighet & Finans om SBB och miljardaffärer

”Radiotystnaden kring SBB är bruten”.

Tillbaka till förstasidan