AL i stort förvärv från Humlegården

Värde 342 miljoner – Upp 11 procent sedan 2008. Atrium Ljungberg har gjort ett strategiskt förvärv och köpt resterande 50 procent av fastigheten Blästern 6 i Hagastaden i Stockholms innerstad från Humlegården som tidigare gjort några förvärv i området. Förvärvet stärker Atrium Ljungbergs position på en av Stockholms viktigaste tillväxtmarknader och skapar möjligheter för bolaget att i än större utsträckning vara delaktiga i den expansion som sker i området.

Blästern 6 omfattar totalt cirka 31.000 kvm uthyrbar yta, varav cirka 6.500 kvm garage. Fastigheten är uthyrd till cirka 80 procent. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde uppgående till 342 mkr för den förvärvade delen. Tillträde sker under januari 2012. Duon Atrium Ljungberg och Humlegården förvärvade fastigheten i juli 2008 från Alecta och priset då var 614,8 miljoner, vilket ger drygt 11 procent högre pris nu, sett till helheten.

Atrium Ljungberg äger sedan tidigare fastigheten Blästern 11 och tillsammans med Länsförsäkringar Liv fastigheten Blästern 13 i samma kvarter som den nu förvärvade fastigheten.

Just nu pågår ett av Stockholms största utvecklingsprojekt någonsin i och omkring Hagastaden, där Nya Karolinska sjukhuset (NKS) och Karolinska Institutet utgör hjärtat för det som ska bli en ledande life science arena och en modern vetenskapsstad av högsta internationella klass. Stockholms stad, Stockholms läns landsting, tre universitet (Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet) och näringslivet verkar tillsammans genom stiftelsen Stockholm Science City med uppdraget att etablera och utveckla verksamheter för life science i Hagastaden. Utvecklingen är planerad att pågå fram till år 2025 och innehåller en blandning av lärosäten, företag, forskningsinstitut, sjukhus, service och kultur, caféer, restauranger och parker.

– Det är mycket glädjande att vi har gjort den här viktiga affären på en av de starkaste tillväxtmarknaderna i Stockholm. Vi vill fortsätta växa inom kontorsfastigheter i Stockholm och det här förvärvet är strategiskt helt rätt för oss. Det ger oss också möjligheter att i än större utsträckning vara delaktiga i den spännande utveckling som sker i området, säger Ingalill Berglund, VD Atrium Ljungberg.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Estea optimistiskt när synen är tudelad

Blivit en betydande aktör inom samhällsfastigheter.

Bilder: Nu flyttar centrala Kiruna

Invigningsfest i tre dagar.

Klart: Här är Biljana Pehrssons nya vd-jobb

Stor FV-intervju. √ Alla erbjudanden. √ Hög målsättning. √ Kommenterar Arnhult/Castellum. √ ”Bär med mig det resten av livet”.

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Tillbaka till förstasidan