AL i stort förvärv från Humlegården

Värde 342 miljoner – Upp 11 procent sedan 2008. Atrium Ljungberg har gjort ett strategiskt förvärv och köpt resterande 50 procent av fastigheten Blästern 6 i Hagastaden i Stockholms innerstad från Humlegården som tidigare gjort några förvärv i området. Förvärvet stärker Atrium Ljungbergs position på en av Stockholms viktigaste tillväxtmarknader och skapar möjligheter för bolaget att i än större utsträckning vara delaktiga i den expansion som sker i området.

Blästern 6 omfattar totalt cirka 31.000 kvm uthyrbar yta, varav cirka 6.500 kvm garage. Fastigheten är uthyrd till cirka 80 procent. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde uppgående till 342 mkr för den förvärvade delen. Tillträde sker under januari 2012. Duon Atrium Ljungberg och Humlegården förvärvade fastigheten i juli 2008 från Alecta och priset då var 614,8 miljoner, vilket ger drygt 11 procent högre pris nu, sett till helheten.

Atrium Ljungberg äger sedan tidigare fastigheten Blästern 11 och tillsammans med Länsförsäkringar Liv fastigheten Blästern 13 i samma kvarter som den nu förvärvade fastigheten.

Just nu pågår ett av Stockholms största utvecklingsprojekt någonsin i och omkring Hagastaden, där Nya Karolinska sjukhuset (NKS) och Karolinska Institutet utgör hjärtat för det som ska bli en ledande life science arena och en modern vetenskapsstad av högsta internationella klass. Stockholms stad, Stockholms läns landsting, tre universitet (Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet) och näringslivet verkar tillsammans genom stiftelsen Stockholm Science City med uppdraget att etablera och utveckla verksamheter för life science i Hagastaden. Utvecklingen är planerad att pågå fram till år 2025 och innehåller en blandning av lärosäten, företag, forskningsinstitut, sjukhus, service och kultur, caféer, restauranger och parker.

– Det är mycket glädjande att vi har gjort den här viktiga affären på en av de starkaste tillväxtmarknaderna i Stockholm. Vi vill fortsätta växa inom kontorsfastigheter i Stockholm och det här förvärvet är strategiskt helt rätt för oss. Det ger oss också möjligheter att i än större utsträckning vara delaktiga i den spännande utveckling som sker i området, säger Ingalill Berglund, VD Atrium Ljungberg.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Satsar på stor startup-hub om 15.000 kvm mitt i city

FV avslöjar. Siktar på att bli Stockholms största hub för startups.

Lundbergs köper hus från 1750-talet – omvänt rekord

Öppnar lilla plånboken. Motiverar förvärvet – som inte precis  tillhör Lundbergs allra största.

Uppgift: Tellus towers kan sänkas

”Flygets intresse väger tungt”.

Hon blir ny transaktionschef vid Castellum

Får stort ansvar vid 95-miljardersbolaget.

Colliers värvar från Nordier

Blir ny head of capital markets Stockholm.

Heimstaden köper för 4 mdr

Gör ytterligare ett riktigt stort förvärv.

Hoppar av jätteaffären – första stora motgången för Batljan

Corona stoppar affär om 8 miljarder – men intresset kvarstår. Läs flera kommentarer.

Tillbaka till förstasidan