Menigos huvudkontor flyttar in i nya lokaler 2027.

AL hyr ut 3.800 kvm till Menigo i Slakthusområdet

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Menigo i Hus 43 Gamla & Nya Magasinet i Slakthusområdet. Uthyrningen omfattar ca 3.800 kvm och de nybyggda lokalerna kommer utöver det nya huvudkontoret även att inrymma Restaurangakademien. Inflyttning sker 2027 då den nya byggnaden står klar.

Annons

Savills har på Menigos uppdrag varit rådgivare i uthyrningsprocessen.

Vid flytten lämnar Menigo sina nuvarande lokaler vid Globen (med Corem som hyresvärd), och Restaurangakademien samt Bocuse d’Or sina respektive lokaler i Slakthusområdet.

Det nya huset består av en gammal magasinsbyggnad från 1930-talet som kommer att öppnas upp med glasade gavlar. Delar av det ursprungliga husets fasad och tak demonteras och en ny byggnad byggs till. Fastigheten ligger i direkt anslutning till kommande tunnelbaneuppgång och den nya stora parken som kommer att anläggas i området.

Menigo är en av Sveriges ledande helhetsleverantörer av mat, dryck, förbrukningsartiklar och restaurangutrustning till privata och offentliga verksamheter. För ett par år sedan köpte Menigo Restaurangakademien, en gastronomisk utbildnings- och mötesplats som idag har sina lokaler i Slakthusområdet. Nu samlas verksamheterna under samma tak i den nya tillbyggnaden i Hus 43 Gamla & Nya Magasinet.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta till nybyggda lokaler i Slakthusområdet. Området har en stark historisk koppling till mat och gastronomi – en tydlig identitet som nu utvecklas i en ny, modern tappning. Att området dessutom ligger i närhet till Stockholms restaurangliv har också varit avgörande i valet av plats för vårt nya huvudkontor. För oss känns det helt rätt att samla våra medarbetare i detta sammanhang, säger Jonas Köhler, VD Menigo.

För att stödja den gastronomiska utvecklingen i Sverige samarbetar Menigo idag med ett flertal aktörer som till exempel Årets kock och Bocuse d’Or. Det senare ägs av Restaurangakademien och har idag ett övningskök i Slakthusområdet, som även det kommer att flytta in i den nya byggnaden.

– Jag är väldigt glad över att vi får vara med och möjliggöra Menigos och Restaurangakademiens framtid i Slakthusområdet. Vi får med detta en verksamhet som ytterligare stärker stadslivet och områdets inriktning mot mat och dryck. Med fler arbetsplatser kommer Slakthusområdet bli en ännu mer levande stadsdel även dagtid, något som kompletterar den restaurang- och kulturdestination som nu växer fram här, säger Petter Klingofström, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Uthyrningen till Menigo innebär också projektstart för Hus 43 Gamla & Nya Magasinet som byggs om och till. Den gamla magasinsbyggnaden från 1930-talet öppnas upp med glasade gavlar. Delar av det ursprungliga husets fasad och tak demonteras och en ny byggnad byggs till. Fastigheten ligger i direkt anslutning till kommande tunnelbaneuppgång och den nya stora parken som kommer att anläggas i området.

Hus 43 Gamla & Nya Magasinet har en total uthyrbar area om cirka 8 500 kvadratmeter LOA, med ett årligt hyresvärde om drygt 40 mkr exklusive tillägg. Den totala investeringen för om- och tillbyggnationen av fastigheten uppgår till 700 mkr inklusive markförvärv.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan