Katarinahuset vid Slussen. Fotograf: Mattias Bardå

AL hyr ut 2.000 kvm vid Slussen till två finansaktörer

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med fintechbolaget Froda och Handelsbanken om kontor i nyrenoverade Katarinahuset vid Slussen. Inflyttning sker under 2023 i den ikoniska byggnaden med utsikt över Djurgården och Gamla stan.

Froda är ett av Sveriges snabbast växande fintech-bolag, som genom en digitaliserad process erbjuder finansiering till små och medelstora företag. Sedan företaget grundades 2015 har de hjälpt över 15 000 företag att växa. Hösten 2023 flyttar de in på 1400 kvadratmeter högst upp i Katarinahuset, där stora ateljéfönster och en konstfull eldstad behålls från 1930-talets originalbyggnad.

– Vi är i en stor tillväxtfas som innebär både fler medarbetare och kunder. Att ha ett attraktivt kontor är en viktig del i att både behålla personal och locka kompetens. Vi ser Katarinahuset som en perfekt plats för oss att fortsätta vår tillväxtresa på, säger Olle Lundin, vd på Froda.

Handelsbanken flyttar sitt kontor på Götgatan till drygt 500 kvadratmeter i Katarinahuset, under våren 2023. Verksamheten har vuxit och i de nya lokalerna kan de samla fler rådgivare och specialkompetens på samma plats, samtidigt som de fortsätter att utveckla och bredda sitt digitala kunderbjudande.

– Katarinahuset är ett perfekt läge för oss och våra kunder. Här får vi möjlighet att träffas i ljusa, trevliga lokaler för rådgivningar, plus att Nya Slussen kommer erbjuda både puls och lugna kajstråk som få andra platser kan, säger Anna Andersson, kontorschef Handelsbanken.

Sedan tidigare har Fastighetsvärlden bland annat berättat att Omnicom Media Group (OMG) tecknat avtal för ett helt våningsplan om 2.250 kvadratmeter. Fastigo har tecknat sig för 455 kvm, Snabbväxande Nova har signerat en yta om 2.250 kvm. Gullers har tecknat sig för 1.200 kvm

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor med en betagande utsikt över Djurgården och Gamla stan.

– Att två så framstående företag flyttar till Katarinahuset är ett kvitto på nya Slussens attraktivitet, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Intresset för Katarinahuset är väldigt stort och huset, som är färdigt för inflytt under 2023 fylls nu upp i snabb takt.

Hyresavtalen med Froda och Handelsbanken är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 132 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 43 procent. Huset beräknas stå färdigt i sin helhet under hösten 2023.

Missa inte! Cash is King

Den 30 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash is King. Det äger rum på Grand Hotel i Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Kilenkrysset i iskallt förvärv av 30.000 kvm

Förvärvar tre fastigheter i iskallt segment som blir allt hetare.

Tillbaka till förstasidan