Åke Sundvall rekryterar trio av projektchefer

Med fler än 4.000 planerade bostäder och uppdrag som ankarbyggherre de kommande åren har Åke Sundvall stärkt upp organisationen med tre nya medarbetare med bred kompetens och erfarenhet inom byggbranschen och projektutveckling.

Åke Sundvall har rekryterat en senior projektchef genom Maria Ellbrant. Maria kommer närmast från Riksdagsförvaltningen, där hon i tio år arbetat på fastighetsenheten som chef för projektenheten. Dessförinnan har Maria arbetat som projektledare på Forsen Projekt samt konstruktör på Scandiaconsult. Maria är utbildad civilingenjör i väg- och vattenbyggnadsteknik från KTH.

Under augusti börjar också Victoria Agirman som biträdande projektchef, hon kommer till en början primärt att arbeta med Åke Sundvalls flertalet projekt i Barkarbystaden. Victoria är utbildad byggnadsingenjör från Örebro Universitet och kommer närmast från rollen som Projektingenjör på Zengun där hon arbetat med stora projekt som bl.a. ombyggnationen av Gallerian i Stockholm. Victoria har även erfarenhet av kommunala planprocesser från sin anställning i Vallentuna kommun.

Även Therese Ericsson börjar i augusti som biträdande projektchef och kommer framförallt arbeta med Åke Sundvalls projekt i Uppsala och Stora Sköndal. Therese har en kandidatexamen i fastighetsutveckling från KTH och kommer senast från en konsultroll på PE Teknik och Arkitektur där hon arbetat med projekt-/processledning och som rådgivare i frågor kopplat till hållbarhets-, stadsutvecklings- och exploateringsfrågor. Dessförinnan arbetade Therese som projektledare på Exploateringskontoret Stockholms stad där hon hade ett helhetsansvar för exploateringsprojekt från första idé fram till färdigställande.

– Vi är mycket glada över att växa ytterligare och att stärka upp vår organisation med en så kompetent och härlig trio som Maria, Victoria och Therese utgör. Deras erfarenheter och kompetenser inom bostadsbyggande, projekt- och processledning samt hållbarhet är helt i linje med våra fokusområden och viktiga för oss i vår strävan om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Hanna Lindskog vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

– Till dessa tjänster hade vi ett väldigt högt söktryck vilket gjorde urvalet svårt men även oerhört lyxigt. Jag är både glad och stolt över att vi utvecklats till det företag vi är idag, då vi inom en mansdominerad bransch har ett gott rykte och är en attraktiv arbetsgivare för både män och kvinnor. Det höga söktrycket bådar även gott då vi redan nu planerar att växa med ytterligare medarbetare, avslutar Johan Lins rekryterande chef och vVD för Åke Sundvall AB.

Åke Sundvall är ett familjeföretag i tredje generation som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Stockholm och Uppsala samt i Skåne genom dotterbolag. Sedan 1942 har bolaget varit med och satt prägel på stadsbilden i de områden sim bolaget verkar i.

Åke Sundvall förvaltar cirka 500 bostäder och har cirka 4:000 bostäder i projektportföljen .

Fler Nyheter från förstasidan

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Succé för nytt magasin om innovation – läs gratis

Fastighetsvärldens nya magasin om Innovation och fastigheter har fått ett mycket positivt mottagande.

Köper för 727 mkr i Sundbyberg

230 bostäder ingår i projektet. Nära nya tvärbanan.

Miljardsäljer logistikpaket – köparen tar stor vakansrisk

Sex projekt om totalt 130.000 kvm lokaler. FV berättar var fastigheterna finns.

Hyr ut 1.800 kvm i höga Kineum

Endast 15 procent återstår att hyra ut i duons hyllade projekt.

Bygger rekordstor padelhall

Castellums anläggning kommer innehålla hela 20 banor.

Storvinst: Säljer del av Tre Kronor för hela en miljard

25 fastigheter ingår i affären. FV berättar om vinsten.

Slättö och SIBS i första affären på väg till 10 miljarder

Johan Karlsson: ”Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare”. FV berättar var sex av projekten finns.

Tillbaka till förstasidan