Åke Sundvall och Ikea skapar nytt inredningskoncept

I samarbete med Ikea Barkarby och Ikea Kungens Kurva har Åke Sundvall tagit fram ett nytt nyckelfärdigt inredningskoncept kallat ”Conscious Living” i vilket alla produkter ska bidra till en mer hållbar konsumtion.

Inredningskonceptet har tagits fram specifikt för projektet Brf Agnes i Fruängen och uppgiften för Ikea var att hitta en stilfull inredning på liten yta med stort hållbarhetsfokus.

Produkterna i det nyckelfärdiga konceptet har tillverkats av material som är återvunnet eller förnyelsebart. Vidare ska produkterna vara de som på bästa sätt bidrar till social hållbarhet och välfärd för de som framställer dem, vilket IKEA genom sitt arbete med sociala entreprenörer sätter stort värde på.

– Vi bygger och tar hand om hus som får människor och staden att må bra. Genom ett samarbete med Ikea vill vi visualisera och lyfta det hållbara boendet in i hemmet. Uppgiften i detta samarbete har varit att hitta ett prisvärt inredningskoncept som på alla sätt kan kallas för hållbart, säger Hanna Lindskog, chef kommunikation & marknad på Åke Sundvall.

Konceptet fick namnet Conscious Living just för att betona att varje produkt på olika sätt bidrar till en mer hållbar konsumtion av inredning. Alla vill vi ha en säng, en soffa, en matta, handduk, gardiner, stolar etc. Varför då inte satsa på något som samtidigt bidrar till att vi använder våra resurser på ett bra sätt? Då tar du ansvar på riktigt.

– Vi vill göra det lätt för våra kunder att njuta av våra produkter länge. År 2030 kommer allt vi säljer vara designat för cirkularitet för att kunna användas på nya sätt, repareras, vårdas, personifieras och återanvändas. Redan idag erbjuder vi flera produkter och lösningar som stöttar ett långt produktliv, vilket syns i detta inredningskoncept, säger Donatella Vespertini, företagsinredare på Ikea Stockholm.

Det nyckelfärdiga konceptet kommer att finnas på plats i en av Brf Agnes få osålda lägenheter mot slutet av året. Fram till dess kommer flertalet produkter presenteras i våra sociala medier.

– Det här är ett koncept som är oerhört väl genomarbetat även designmässigt. Nu tittar vi på hur vi kan använda detta koncept i våra kommande bostadsprojekt av varierande upplåtelseformer vilket känns väldigt spännande, avslutar Hanna Lindskog.

Fler Nyheter från förstasidan

Cibus avser att göra en riktad nyemission

Planerar att använda kapitalet för att återköpa obligationslån som förfaller under hösten i år.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 15 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Rik privatfamilj vill köpa – redo förvärva för miljarder

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Fyllt upp nyinköpt miljardförvärv i city

Fastigheten mitt i centrala Stockholm är nu fullt uthyrd.

Klart med ny vd i Castellum

Han ska leda bolaget genom den problemfyllda tiden. ”Jag tackar för förtroendet”.

Sur bankrapport: Priser ska ner 15 procent

Ny rapport belyser bland annat kommersiella fastigheter.

Trianon har fyllt vågade fyndköpet Entré

Säljaren gjorde dunderförlust och avyttrade med stora vakanser.

Tappar attraktiv byggrätt för 13.000 kvm kontor

FV berättar vad som ligger bakom.

Storbolag vill banta bort hela 4.500 kvm

Ytterligare en stor hyresgäst vill minska sin kontorsyta.

Tillbaka till förstasidan