Stena värvar Martin Gidenstam från Castellum

Stena Fastigheter gör ytterligare en högprofilerad värvning från Castellum.

Martin Gidenstam.
Visa faktaruta

Stena Fastigheter har anställt Martin Gidenstam som affärsutvecklare till stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen i Göteborg.

Han kommer närmast från Castellum där han var projektutvecklingschef. Tidigare har han jobbat på fastighetskontoret och stadsbyggnadskontoret i Göteborg.

Stane Fastigheter har tidigare värvat sin vd och koncernchef Cecilia Fasth från Castellum där hon var regionchef väst (och tidigare vd för Eklanda). Där var alltså Gidenstam projektutvecklingschef under den tiden.

– Martin Gidenstam har varit engagerad i flera större stadsutvecklingsprojekt och kommer att bidra med både erfarenheter och nytänk i arbetet med att utveckla Masthuggskajen till en plats för alla, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter i Göteborg.

Detaljplanen för Mathuggskajen är antagen och arbetet går snart in i en produktionsfas. Martin Gidenstams uppdrag är att ansvara för affärs- och konceptutvecklingen av Masthuggskajen.

– Masthuggskajen är en viktig plats för oss. Den har varit vårt hem i över 50 år och vi har vårt hjärta här. Nu ska kajen bli allas och det känns fantastiskt. Här kommer Martin Gidenstam att ha en viktig roll, säger Agneta Kores.

På Masthuggskajen kommer det att byggas bostäder, kontor och plats för kultur, handel, service och restauranger. Här byggs en ny halvö ut i vattnet och en linbana med förbindelse över älven till Lindholmen och vidare. Hållbarhetstänket är centralt i utvecklingen av Masthuggskajen och hela området kommer att hållbarhetscertifieras enligt Citylab Action.

– Masthuggskajen har mycket stor potential och tillsammans med de andra aktörerna kommer vi att skapa ett levande och tillåtande område för de som kommer att bo, verka och besöka platsen, det är jag övertygad om, säger Martin Gidenstam.

Martin Gidenstam börjar sitt nya uppdrag på Stena Fastigheter Göteborg den 12 november och utgår från kontoret som är placerat på Värmlandsgatan, mitt i det område som ska utvecklas till Masthuggskajen.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Niams nya kontor i värtan – med publik takbar

Totalt omfattar kontorskvarteret 32.000 kvadratmeter.

Nytt flytande utomhusbad vid Gamla stan

Vill kopiera succén som finns i centrala Helsingfors. Se karta.

90.000 lägenheter i utsatta områden

FV har kartlagt fastighetsägarna på platserna där det skjuts, sprängs och förvaltas.

Avyttrar hyresrätter för 267 miljoner i väst

JV säljer till lokalt bolag.

Transaktionschef lämnar rådgivningsbolag

Har arbetat på bolaget i elva år. Rollen blir vakant tills vidare.

Säljer handel för 140 mkr

Hyresvärde på över nio miljoner. Mitt i stan.

Affärsanalys

När guldstaden stöps om

Glänser mer än någonsin förr. Bente Sköld på Savills analyserar affär i norr.

Newsec vässar digitala erbjudandet över hela Norden

Gör stor organisationsförändring och utser ny vd för Newsec Property Asset Management Sweden

Revisorn om Oscar P: Osäker om överlevnad

Oscar Properties har, efter kraftig försening, nu publicerat sin årsredovisning. Ingemar Rindstig och kollegorna på EY skriver en 4 sidor lång revisionsberättelse.

SBB närmar sig 5 mdr i försäljningar – gör ny affär

Batljan: ”Hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter”.

Här vill Stockholms stad överdäcka

Fyra platser pekas ut.

Utvecklar för 1,85 miljarder kronor i Danderyd

Förstärker Danderyds sjukhus med ny byggnad med helikopterplatta.

Kl 23.00: Oscar presenterar siffrorna för Q1

Läs om hur få bostäder som sålts och om hur kraftigt personalstyrkan bantats. OP berättar även att man snabbt vill sälja en fastighet.

Tillbaka till förstasidan