Fastigheten Inom Vallgraven 37:20 och 37:21.

5.200 kvm uthyrda i Alectas kvarter Regina

Av 31.000 kvm är uthyrningsgraden nu 35 procent i den första etappen av Alecta Fastigheters kvarter i centrala Göteborg. Fyra kontrakt har tecknats för fastigheten där etapp ett väntas stå klar i slutet av 2023.

Projektutveckling har pågåtts edan Skatteverket bestämde sig för att lämna den stora fastigheten. Adressen är adressen Rosenlundsgatan 8, nära Feskekôrka. Projektet gick ursprungligen under namnet Nya Kasernen.

Regina är Alecta Fastigheters nya konceptkvarter i centrala Göteborg. Fastigheten byggs i två etapper och rymmer totalt 31.000 kvadratmeter. Fyra kontrakt har tecknats med nya hyresgäster i den första etappen. En av dessa är det gröna energibolaget SR Energy.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in i kvarteret Regina. Läget är centralt i de mysiga kvarteren i Göteborg. Huset bjuder dessutom på kreativa och smarta lösningar som vi verkligen gillar. Medarbetare idag ställer höga krav på service, flexibilitet och träningsmöjligheter. Att det kommer finnas allt från eventytor och mobilitetslösningar till omklädning och restauranger, gör det ännu mer attraktivt, säger Peter Zachrisson, vd på SR Energy, i en kommentar.

De fyra nya hyresgästerna är, förutom SR Energy, kommunikationsnätverket Dentsu Sweden, mjukvarubolaget Definitive Healthcare samt en än så länge hemlig aktör. Samtliga hyresgäster flyttar in under hösten/vintern 2023.

– Vi upplever att många företag just nu är osäkra på hur de ska utforma sina lokaler och därför tycker att Regina är attraktivt. Våra kontorskoncept har kort uppsägningstid och vår co-working gör att företag kan hyra till rum eller platser vid behov. Att vi dessutom valt att bygga en helhetsupplevelse med restaurang, barer, butiker och eventlokaler ökar intresset ytterligare, säger Maria Hamrén, uthyrningsansvarig på Alecta Fastigheter Göteborg.

I och med uthyrningarna så har fastigheten en uthyrningsgrad på 35 procent i den första etappen som väntas stå klar i slutet på 2023.

Fler Nyheter från förstasidan

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...
Tillbaka till förstasidan