23:e MIPIM igång!

Affärer, cocktails och mingel på Rivieran. Idag, tisdag, inleddes den 23:e upplagan av MIPIM, en av världens största fastighetsmässor och som arrangeras i Cannes i södra Frankrike. Över 1.000 registrerade svenska deltagare kommer att finnas på plats och ungefär det dubbla antalet svenskar totalt, enligt FV:s bedömning.

Under tisdagsmorgonen var det ganska få svenskar på plats, mest sådana som arbetar i montrarna inne på själva mässan – eller i ”garaget” som mässans tveksamma lokaler kallas. Många besökare använder även det föga smickrande omdömet ”bunkern” för att beskriva mässlokalerna.

Ett större antal svenskar anlände till Cannes strax efter lunchtid när fullsatta flygplan från Norwegian och SAS anlänt till Nice som ligger i närheten. På Arlanda i morse var den stora ”snackisen” Fastighetsvärldens nyhet om Skatteverkets jätteförhyrning av Fabege. En annan självklart stor snackis var Tenzings rekrytering av Mr. Catella, Lennart Schuss (läs om båda nyheterna på annan plats här på sajten).

Under de senaste åren har ett flertal av Sveriges största fastighetstransaktioner börjat förhandlats just under Mipim. Många hoppas initiera affärer i Cannes även i år. På Norwegians flight satt till exempel två framgångsrika transaktionsrådgivare bredvid varandra på första raden, Tom Lindahl, Tenzing, och Thure Lundberg, Pangea. Båda troligen med en hel del affärsförslag i varsin portfölj.

Bland tisdagens höjdpunkter finns flera intressanta föreläsningar, bland annat med British Lands VD Christ Grigg vid klockan 16.00. Under kvällen väntar ytterligare möjligheter till mingel när till exempel  Catella, Newsec och NAI Svefa bjuder, endast inbjudna, till festligheter. Se lista över  alla aktivitetet och höjdpunkter här!

Den stora festen Nordic Party, som Fastighetsvärlden arrangerar äger rum på onsdag kväll. Den är sedan länge fullbokat och injudna uppmanas ta med entrépasset för att på ett snabbare sätta komma in på den populära festen som FV arrangerar för tredje gången. Totalt kommer vi att bli över 500 personer där. Ett utmärkt forum för att göra affärer!

Fastighetsvärlden  Idag 2012-03-06

Fler Nyheter från förstasidan

Lennerhov och nya MoS på heldag om fysisk handel

Nya trender och koncept kan få fart på traditionell handel. Vassa handelsaktörer och tunga fastighetsinvesterare bland årets talare på Köpcentrum & Butiker.

Säljer kontorshus längs E4:an

Norr om Stockholm. Egenanvändare beslutat sig för att sälja efter att signerat flytt till nya lokaler.

Datum för ny rekordauktion – läs om prisnivåerna

Processen har kantats av interna stridigheter inför auktionen. Auktionen är en av de största av sitt slag i Sverige i modern tid. Läs om priserna som krävs för att få köpa.

Niam förvärvar nybyggt i Köpenhamn för över 3 miljarder

Prisbelönt hotell ingår i affären.

Topp-vd lämnar snabbväxare

Lämnar efter tio år. Bolaget äger fastigheter för 12 miljarder kronor. Berättar om framtiden för FV – och om toppjobbet som han nobbar.

Bildextra: JM:s nya häftiga plan för Marievik

”Det häftigaste JM gjort”. Höghus flyttade och något lägre.

JD Sports öppnar i city – letar även i Göteborg och Malmö

Brittiska sportmodekedjan JD Sports är på stark frammarsch i Sverige. Vill utmana de nordiska aktörerna.

Ny vd på Datscha

Philipson som lämnar posten: ”Vd-jobbet på Datscha har varit det roligaste jobb jag har haft”.

”Soffan på taket”-huset sålt

Nordiska Galleriet förvärvar fastighet.

Lämnar Malmö FF för city

Swedbank stadions fastighetschef tar över efter Christian Dahlman.

AL stoppar livsmedelscentrum i södra Stockholm

Planen på att flytta företag från Slakthusområdet skrotas.

Fastpartners nya plan för 50.000 kvm ska lyfta Akalla

Så blir området efter Microsoft. Gjorde stort paketförvärv 2015.

Oscar återkallar aktieerbjudande

”Vi gör så här för att få lite ordning och reda”

Ny vd på Svenska Bostäder

Lämnar en av landets största fastighetsägare.

Tillbaka till förstasidan