Göteborgs nya landmärke FOMO. Illustration: Avenyfamiljen/Okidoki.

Avenyfamiljen vill bygga 16-våningshotell

Ovanpå Nordens största bankvalv ska Göteborgs nya landmärke byggas. Det blir ett 16-våningar högt hotell. Det handlar om den fastighet som tidigare var tänkt att bli Oscar Properties första projekt i Göteborg.

Annons

I höstas köpte Avenyfamiljen den välkända bankfastigheten nära Skanstorget i Göteborg. Nu har familjen beslutat att uppföra ett 16-våningar högt hotell på fastigheten. Där ska även skapas ett restaurangkluster.

Hotellet FOMO blir tillsammans med ett annat av familjens projekt, Tyska Bron, en del i Göteborgs jubileumssatsning inför stadens 400-årsfirande.

Fastigheten hyser idag Nordens största bankvalv och entrén till hotellet kommer att ske via valvet.

– Ovanpå valvet kommer det att byggas en fantastiskt vacker byggnad som inspireras av den uttrycksfulla tegelarkitektur som har gjort gamla stadsdelar så populära. Därför ska det läggas betydande omsorg för att göra byggnaden vacker, säger Tobias Hamberg, vd på Avenyfamiljen, i en kommentar.

Hotellet planeras bli 16 våningar högt och ska få 200 rum. Hotellet får även en stor parkträdgård med orangeri, pool och plats för yoga under träden. Restaurangklustret kommer att skapas i fastigheternas befintliga byggnader vid gatuplan, lokaler som tidigare hyst andra verksamheter, bland annat banken.

Arkitekterna bakom hotellets utformning är Okidoki.

Fastigheten, med SEB som hyresgäst, var länge tänk att bli Oscar Properties första projekt utanför Stockholmsområdet. Bolaget köpte fastigheten för 65 miljoner kronor våren 2017 och planerade för 125 bostäder där. Efter att marknaden vänt kort därefter och att Oscar Properties dessutom valt att åter fokusera på några projekt i Stockholmsområdet avyttrades fastigheten sommaren 2018 till Skandrenting som helt kontrolleras av Erik Selin. Oscar Properties sålde sannolikt med förlust. Därefter har alltså fastigheten bytt ägare ytterligare en gång.

Avenyfamiljen har i Göteborg tidigare köpt flera fastigheter och fyllt dessa med restauranger och nöjesverksamhet. Bakom bolaget finns bland annat grundaren Jonas Järvmarker.

Illustration: Avenyfamiljen/Okidoki.

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan