Persontoppen

Vill utveckla hela Öresund

Ulrika Hallengren

Mjukt

Ålder: 48 år.
Familj: Gift och har två döttrar.
Bor: Hus i Lomma och fritidshus i Mellbystrand.
Fritid: Bygger hus, kör enduro och älskar snö.

Nya bolaget

Wihlborgs: Från början byggmästarbolag grundat 1924. Nya Wihlborgs noterat 2005 med verksamhet i Öresundsregionen ägde vid årsskiftet 308 fastigheter värda 38,6 miljarder kronor.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
Sunda bolag är alltid intressanta.

Hur ser räntan ut om ett år:
Vi bör väl ha nått en 0-nivå då.

Transaktionsvolymen 2018:
Något lägre än 2018.

Hade hennes gamla matematiklärare på gymnasiet hemma i Kramfors fått sin vilja igenom hade Ulrika Hallengren kanske varit elektroingenjör i dag. Men intresset för hus, städers uppbyggnad och nyfikenheten på vilka mekanismer som gör att människor mår bra i vissa miljöer, men inte i andra, var starkt hos henne redan då.

En av de första anhalterna som färdig ingenjör var bygg- och IT-konsulten Bodab som efter några år köptes upp av Tyréns. Hon kom sedan att stanna inom Tyréns i 17 år.
Våren 2010 övertygade Anders Jarl henne att ta tjänsten som VD för Max IV. Därefter var steget inte långt till rollen som projekt- och utvecklingschef på Wihlborgs.

– Det är klart att Max IV-projektet var en stor utmaning. Vi drev forskningsprojekt samtidigt som byggprojektet formades och det är ju onekligen väldigt speciellt. Vi var över 3 000 personer som vid olika tillfällen jobbade tillsammans där.

När hon nu tar över VD-stolen blir det mesta sig likt.

– Vi har redan byggt en stark organisation med erfarna och kloka regionchefer i ledningen. Mitt mål är att verkligen kunna verka genom vår organisation. Men det är klart att det jag står för och mitt arbetssätt kommer att synas i mitt jobb även framöver menar Ulrika Hallengren.

– Att bygga organisationer och hitta rätt affärsmodeller har alltid funnits med som bärande delar under min karriär. Mitt intresse för hus kombinerades tidigt med ett intresse för organisationsfrågor och hur man får människor att samarbeta.

Hon vill arbeta för att nå ut till alla de 52 000 personer som jobbar i Wihlborgs lokaler varje dag och förstå ännu mer om vad de behöver för att kunna fortsätta att utveckla sina bolag. Hon menar också att Wihlborgs kan bidra med ännu mer delaktighet i regionens stadsutveckling.

– Genom vårt engagemang på båda sidor om sundet kan vi växel-växa där förutsättningarna är bäst helt enkelt. Och med bäst menar vi bäst på lång sikt, avslutar Ulrika Hallengren.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan