Persontoppen

Vill satsa mer på projektutveckling

Från att nästan ha haft promenadavstånd mellan utvecklingsprojekten tar hon nu rodret i Stenvalvet med samhällsfastigheter från Trelleborg till Umeå.

Maria Lidström

Ålder: 47 år.
Bor: Villa i Sollentuna.
Familj: Gift, tre tonårsbarn och hund.

Fritid: Tävlingsseglar Albin Express med ett härligt tjejteam.

Nya bolaget

Stenvalvet: Grundas 2010 som Lönnbacken Fastigheter med affärsidé att äga och utveckla äldreboenden i Stockholm och Mälardalen. Byter namn 2014. Bolaget äger i dag ett hundratal fastigheter till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 12 miljarder kronor.

 

Från början tänkte Maria Lidström sig en yrkesbana som byggare. Och hon började karriären på Åke Larsson Byggare för att efter ett par år gå vidare till det då nystartade Forsen Projekt. Men hon kände att hon saknade helhetsperspektivet och möjligheten att vara med i projektutvecklingsprocessen från början. Efter 13 år som byggare växlade hon därför över till fastighetssidan och Humlegården. Där hon bland annat var med i teamet som höll i trådarna när Swedbanks huvudkontor flyttade till Sundbyberg. Hon var även drivande i att få en tunnelbanestation till Hagalund i Solna, där Humlegården driver flera utvecklingsprojekt, och det är kanske det hon är mest stolt över under karriären.

– Ju äldre man blir, desto viktigare känns det att få jobba med något som har ett större syfte, säger Maria Lidström som en längre tid sneglat mot samhällsfastigheter som ett spännande segment.

Då Stenvalvet erbjöd henne vd-rollen kändes det självklart att tacka ja.

Hon beskriver sig som en person som har lätt för att entusiasmera sin omgivning och därför ofta fått ledarroller i de sammanhang hon befunnit sig i. Hon anser att skratt och glädje ska vara en viktig inramning på ledarskapet, samtidigt som det även ska präglas av tydlighet i fråga om mål och riktning. Vidare vill hon som ledare vara delaktig, prestigelös och synlig i organisationen även om det nu kommer att innebära mycket resande. En inledande utmaning när hon tillträder i vår blir att lära känna alla kommuner och deras olika arbetssätt.

– Jag vill att Stenvalvet ska vara ledande när det gäller att skapa värde genom att bland annat satsa ännu mer på projektutveckling. Jag vill även jobba för att bolaget blir mer känt i branschen, säger Lidström.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan