Persontoppen

Uppdrag att leda Grosvenor

I våras förvärvade brittiska Grosvenor Fund Management fyra handelsfastigheter i Sverige för 2,4 miljarder kronor. Den sammanlagda ytan är 98.000 kvadratmeter. Nu har bolaget öppnat ett kontor i Stockholm och värvat Anneli Jansson som asset manager.

– Det är spännande att vara med från start och bygga upp den svenska verksamheten. Bolaget har en lång historia och starkt internationellt track-record. Man arbetar långsiktigt och värnar om sitt varumärke på marknaden. Sverige är nu en av de prioriterade marknaderna i Europa, säger Jansson.

Som asset manager kommer Anneli Jansson ansvara för avkastningen från den svenska portföljen och rapportera till kontoret i Paris.

– Jag kommer arbeta med att identifiera nya affärer men också med att skapa värde i vår befintliga portfölj.
Målsättningen är att skapa värde för våra investerare och partners samtidigt som vi vårdar relationerna med våra
hyresgäster och övriga
intressenter.

I grunden är Anneli Jansson civilingenjör från KTH, och hon började 1998 att arbeta som värderare på DTZ. Därefter har hon under sina 14 år i branschen bland annat arbetat på AGL Structured Finance, Ernst & Young samt Vision & Resurs (brittiska Doughty Hansons lokala partner). Närmast kommer hon från KF Fastigheter där hon arbetade som hyresförhandlare. Förhandlingar är också något hon tycker är roligt att jobba med och räknar med att ha stor nytta av i arbetet med Grosvenors satsning i Sverige.

– Att jag har bred erfarenhet från olika roller inom fastighetsbranschen kommer ha stor betydelse. Nu är marknaden svårare med stor konkurrens. Man måste verkligen förstå hur olika mikrolägen påverkar handeln, köper du fel köpcentrum i en stad så kan det bli en riktigt dålig investering. Jag känner mig laddad, vi har ett bra team och det ska bli kul att sätta igång.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan