Persontoppen

Tycker om när det går undan

Finländska samhällsfastigheter öppnade hennes ögon för tjusningen med fastighetstransaktioner. Nu väntar kontorsmarknaden.

Victoria Sandkvist

Kort om

Nya bolaget:
Sedan 2013 har bolaget ändrat inriktning till långsiktigt ägande, aktiv förvaltning och utveckling av kommersiella fasligheter i tillväxtområden. I september 2018 ägde bolaget 208 fastigheter värda 32 miljarder kronor.

Ålder:
33 år.

Bor:
Lägenhet vid S:t Eriksplan i Stockholm.

Familj och fritid:
Gift, en dotter. Träning och resor.

Snart tar Victoria Sandkvist befälet över Kungsledens transaktionsteam. Hon tycker om att göra affärer och de snabba processer som är förknippade med att köpa fastigheter. Fast från början var det mest en slump att hon kom att ägna sig åt transaktioner. Efter utbildningen till lantmätare i Lund väntade en anställning på SBAB:s kommersiella gren i Stockholm som biträdande kundansvarig och analytiker.

– Vad ingen visste när jag anställdes 2009 var att alla andra banker skulle stänga dörren till finansiering av fastighetsbolag, vilket öppnade möjligheter till många spännande affärer för mig, minns Victoria Sandkvist.

Bland kunderna fanns de stora noterade fastighetsbolagen och bland bolagen fanns Hemsö som efter några år lockade över Sandkvist till sin finansavdelning. Där var hon med om att lansera ett svenskt obligationslån och senare ett europeiskt obligationsprogram. I samband med att Hemsö gick in i Finland började hon även arbeta halvtid på bolagets transaktionsavdelning.

– Det var roligt därför att konkurrensen i segmentet inte alls var lika stark i Finland som i Sverige, vilket gav oss möjligheter att bygga en fantastisk portfölj där, säger Sandkvist.
Erbjudandet om transaktionschefsrollen på Kungsleden kändes för henne som ett naturligt karriärsteg och en möjlighet att få ett mer strategiskt ansvar. Samtidigt ser hon fram emot att fortsätta arbetet med att optimera och expandera fastighetsportföljen och leda det fortsatta arbetet med målet att skapa en fastighetsportfölj med en så attraktiv totalavkastning som möjligt. Kungsleden har under de senaste åren förvärvat både nyproducerade fastigheter och objekt som kräver aktivt förädlings- och utvecklingsarbete för att nå sin fulla potential, vilket är något hon även ser att bolaget ska göra framöver.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan