Persontoppen

Tillbaka på nytt toppjobb

liljeforsCharlotta Liljefors Rosell

Mjukt

Ålder: 51 år.
Familj: Man och tre barn.
Bostad: Villa i Nacka.
Fritid: Gillar skärgården, naturen i stort och ett aktivt friluftsliv, samt att resa.

Nya bolaget

Fabege: Har ett fastighetsbestånd värt 33,3 miljarder, koncentrerat till Stockholms innerstad, Arenastaden, Solna Business Park och Hammarby Sjöstad. Starka främst inom kontor.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:
”Nej, inte under 2014.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Aningen uppåt men långsamt.”

Transaktionsvolymen 2014: 
”Avsevärt högre än 2013.”

 

Efter ett år som egen konsult är Charlotta Liljefors Rosell tillbaka i hetluften, nu som ansvarig för Fabeges förvaltning. Före sin sejour som konsult var hon affärsområdeschef för kontor på AMF Fastigheter och hade en plats i ledningsgruppen. Hos Fabege sitter hon med i koncernledningen. Så varför lämnar hon konsultverksamheten och söker sig tillbaka till ännu ett stort fastighetsbolag?

– Jag längtade tillbaka till ett sammanhang. Som konsult jobbar man bara med en liten bit av tårtan. Jag har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen och känner att jag kan bidra i många delar. När erbjudandet från Fabege dök upp kändes det helt rätt, säger Charlotta Liljefors Rosell.

Vad var det som kändes rätt med Fabege?

– Att det är ett företag som utvecklar stora projekt och i alla hänseenden jobbar affärsdrivet. Med sina koncentrerade bestånd bedriver de också ett stadsutvecklingsarbete. Kombinationen av de delarna tycker jag är väldigt spännande.

Fabeges bestånd är indelat i fem marknadsområden, vart och ett med en ansvarig marknadsområdeschef och över dem finns Liljefors Rosell.

– Mitt jobb blir att utveckla affärs- och kundfokuset i förvaltningen och att stötta marknadsområdescheferna och deras organisationer.

Så vad blir det första du tar tag i när du börjar på måndag?

– Det är egentligen ingen enskild sak sak då det här är ett långsiktigt arbete. Vi ska växa i våra marknadsområden och se till att driva utvecklingen tillsammans med kunder och kommuner.

Mycket fokus ligger på Arenastaden?

– Mycket fokus har legat där och det har ju gått väldigt bra. Nu bygger vi för Telia, SEB och många mindre verksamheter. Men framtiden handlar inte bara om Arenastaden. Vi satsar på att skapa områden med
karaktär och kvalitet överallt.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan