Persontoppen

Teamplayer med affärssinne

Hon älskar hantverket kring fastighetstransaktioner och får nu skapa affärer med hjälp av Castellums välutrustade verktygslåda.

Kristina Sawjani

Ålder: 44 år.
Bor: Lägenhet i Vasastan i Stockholm.
Familj: Man och två barn.

Fritid: Tennis, löpning, odling, umgås med familj och vänner.

Nya bolaget

Castellum: Castellum är Sverige största noterade fastighetsbolag. Bolaget äger 632 fastigheter värda drygt 95 miljarder kronor, fördelade på 4,2 miljoner kvm kontors- och logistikyta i Sverige samt Köpenhamn och Helsingfors.

 

Efter fastighetsekonomiexamen i Lund hade Kristina Sawjani siktet inställt på Stockholm, och hon ringde ett antal företag för att få presentera sig. Ett av dem var Catella, och det var där, tillsammans med Martin Schollin, som hon delade skrivbord med i sju år, som hon fick blodad tand för fastighetstransaktioner.

– Det var otroligt lärorikt och en bra grund. Jag fick göra allt från små styckeaffärer i Gamla stan till rikstäckande portföljaffärer, säger Sawjani.

Under åren på Catella blev hon alltmer intresserad av att få se branschen ur ägarperspektivet och lära sig strategier kring portföljuppbyggnad och hur man lägger upp en långsiktig förvärvsstrategi. Hon sökte sig därför vidare till AFA och därefter Folksam som lockade med en nybildad fastighetsgrupp och en offensiv förvärvsstrategi.

– Det är själva hantverket kring transaktionerna som tilltalar mig då ingen transaktion är den andra lik. Det är också stimulerande att få ett team bestående av olika kompetenser att arbeta tillsammans och bidra på bästa sätt för att nå målet inom en given tidsram, säger Sawjani som ser sig själv som en utpräglad lagspelare.
Efter ett kort inhopp i fondvärlden hos Mengus går hon nu vidare till posten som transaktionschef på Castellum.

Det som lockar är främst möjligheten att få göra många olika typer av affärer, både geografiskt och segmentsmässigt. Bolagets storlek och finansiella styrka ger också bra verktyg till att snickra ihop spännande och spektakulära affärer.

– Stark tillväxt och starka regioner, där man ska vara etta, två eller trea, är en bra strategi och det finns ingen anledning för mig att förändra den. Det gäller att navigera utifrån de förutsättningar som finns. Just nu är det en speciell situation. När osäkerheten blir större har parterna svårare att mötas, vilket gör tempot lägre.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan