Persontoppen

Styr skutan med trygg hand

Thomas Angström

Ålder: 63 år.
Bor: Norrköping.
Familj: Hustru och tre vuxna barn med familjer.

Fritid:  Spelar curling och golf samt jagar, umgås med familj och vänner.

Nya bolaget

Eklöf Fastigheter: Bostadsfastighetsbolag i
Norrköping. Grundat 1978 av Ulf Eklöf. Äger 66 fastigheter med 1 330 lägenheter och drygt 6 000 kvadratmeter lokaler.

 

Familjeägda Eklöf Fastigheters nye vd är i grunden byggnadsingenjör och det var även som byggare Thomas Angström spenderade de 15 första åren av sitt yrkesverksamma liv. Men redan från början fanns förvaltning av bostadsfastigheter med bland arbetsuppgifterna så steget att bli vd för FTF Fastighets tekniska förvaltning var naturligt.

När ryktet i slutet av 1990-talet gick om att organisationen Fastigo var redo att sälja sin konsultverksamhet var Thomas Angström en av tre köpare till 60 procent av bolaget som i dag heter Fasticon, de anställda erbjuds att köpa resten.

Sedan följde tjänster som vd i Roslagsbostäder samt fastighetschef i Diös strax efter börsintroduktionen 2005. Men pendlingen mellan Norrköping och Östersund blev alltför ansträngande varför han i stället valde att fokusera på den egna konsultverksamheten. Från att inledningsvis varit utpräglad tekniker har det under karriärresans gång alltmer handlat om ekonomi och han vill i dag ogärna placeras i ett fack.
Efter att ha avslutat en tjänst som vd i Ramunderstaden fastighetsbolag blev han uppringd av Ulf Eklöf och de hade ett förutsättningslöst möte i februari 2018 som mynnade ut i en anställning som fastighetschef.

– Jag har kommit till ett företag med en stabil ägare som ser framåt och som arbetar långsiktigt. Det finns ett antal långsiktiga mål som vi ska uppfylla. De handlar bland annat om att förbättra organisationen så att vi blir attraktivare ut mot kunderna, utveckla fastigheterna och söka bra förvärv i Norrköping, säger Angström.

Han menar vidare att man ska vara medveten om att bostadsmarknaden inte alltid sett ut som den gör i dag med bostadsbrist, och även om inte outhyrda lägenheter blir ett problem i närtid ska man alltid vara rustad och ha en plan B.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan