Persontoppen

Ska styra Amasten in på börsen

Hon har en har en lång karriär inom NCC och Kungsleden. Nu ska Ylva Sarby Westman leda SBB:s avknoppade bostadsbolag.

Ylva Sarby Westman

Ålder: 49 år.
Bor: Hus i Sollentuna samt i Stockholms skärgård.
Familj: Gift, två döttrar 16 och 18 år.

Fritid: Tycker om att resa, åka skidor, och segla.

Nya bolaget

SBB köpte upp det gamla Amasten i december förra året. Det nya Amasten med bostadsfastigheter för 18 miljarder ska börsnoteras under första kvartalet 2023.

 

Yrkeskarriären inleddes för snart 30 år sedan inom NCC där ansvarsområdet spände mellan fastighetsutveckling, förvaltning och transaktion. Det blev en bra inkörsport för Ylva Sarby Westman efter studierna i fastighetsekonomi vid KTH. Efter en kort sejour på Newsec väntade Kungsleden där hon först utsågs till transaktionschef för att sedan avancera till vice vd med ansvar för transaktioner, hr, hållbarhet och it. Rollen som vice vd innebar en hel del IR-frågor, varför övergången till finanschefsrollen, som hon innehade parallellt med posten som vice vd under de sista två åren, blev relativt lätt.

Intåget på Kungsleden sammanföll i tiden med omstöpningen av bolaget från ett regionalt väldigt spritt fastighetsbestånd till fokus på storstäder.

– Omvandlingen av Kungsleden till ett bolag med fokus på högkvalitativa fastigheter i storstäder med stark finansiell ställning, där vi sålde fastigheter över hela Sverige i högt tempo och förvärvade bestånd i storstäderna, är bland det roligaste jag fått uppleva under min yrkeskarriär hittills, säger Ylva Sarby Westman.

Hon tackade därefter ja till rollen som vice vd och CFO i Castellum men valde att lämna bolaget kort efter sammanslagningen.

När erbjudandet om att leda Amasten kom lockades hon omedelbart av möjligheten att få leda och utveckla ett bolag från grunden och att få ta det till börsen.

– Mitt ledarskap präglas av drivkraft och engagemang. Jag är en utpräglad lagspelare som tycker om människor, såväl medarbetare och kunder som aktieägare. Det är de goda relationerna som har hållit mig kvar i branschen under alla år, konstaterar Sarby Westman.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb