Persontoppen

Ska ratta Karlastaden i mål

En lång karriär inom bygg- och fastighetsbranschen har förberett Daniel Massot på utmaningen att på Serneke Invest leda stadsutvecklingsprojektet med stort S.

Daniel Massot

Ålder: 52 år.
Bor: Villa i Öjersjö i Partille.
Familj: Fru och tre barn.

Fritid: Skidor på vintern. Sommarställe på Skaftö och båtliv. Träning.

Nya bolaget

Serneke Invest som utvecklingen av Karlastaden sorterar under är Sernekes affärsenhet för större utvecklingsprojekt och investeringar. Direkt underställd Serneke Group och skild från byggverksamheten.

 

Göteborgaren Daniel Massot lockades redan som ung av byggbranschen. Efter ingenjörsexamen vid Chalmers vidtog en lång karriär inom Skanskas byggverksamhet. Därifrån gick han vidare till Hufvudstaden och rollen som affärsområdeschef, vilket gav honom en efterlängtad inblick i fastigheternas ekonomiska liv efter byggtiden.

Efter drygt sju år på Hufvudstaden kom möjligheten att bli vd på Svenska Hus som också har stort fokus på utveckling och på att skapa nya affärsmöjligheter.

– Eftersom jag kommer från den kommersiella sidan lockade även möjligheten att jobba med bostäder. Det fanns ett tydligt uppdrag att öka kassaflödena från bostäder, vilket vi också gjorde, säger Daniel Massot.

Nu blir han projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden. Där han får möjlighet att knyta ihop erfarenheterna från byggsidan, projektutveckling och fastighetssidan.

– Karlastaden är enligt min mening Sveriges mest spännande utvecklingsprojekt som innehåller precis allt.

Utöver Karlatornet innehåller projektet ytterligare sju delprojekt där merparten återstår och där det är Massots uppgift att tillsammans med projekt-
ägare och styrelse besluta om innehåll, koncept, produkt.

– Jag ska jobba på enligt den fastslagna strategin, men sedan kommer att jag gå in i den för att justera, förfina och förbättra i en kommersiell affärsinriktad roll, säger Massot.

– Ju längre jag kommit i diskussionen med Serneke, desto mer har jag insett rollens bredd. Det är ett stort projekt med många komplexa frågor som jag med mina erfarenheter ska bidra till att lösa tillsammans med de duktiga människor som redan finns på plats.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan