Persontoppen

Ska köpa hus för miljarder

klerfeltFredrik Klerfelt

Mjukt

Ålder: 26 år.
Familj: Ingen egen än så länge.
Bostad: Bor för tillfället hos en kompis och hyr ut till min bror.
Fritid: Gillar sport, Djurgården, tennis och att umgås med vänner.

Nya bolaget

Offentliga Hus: Äger samhällsfastigheter i 13 svenska kommuner, med kommuner och landsting som hyresgäster. Beståndets totala uthyrningsbara yta uppgår till cirka 88 000 kvm.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:
”Ja, det tror jag.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Ungefär samma som i dag.”

Transaktionsvolymen 2014:
”Högre än under 2013.”

 

Med en kapitalstark ny delägare i ryggen planerar Offentliga Hus att fylla ut fastighetsportföljen ordentligt.

Det är bröderna Ely Michel och Franck Ruimy, tillsammans med Pierre Ladow, som genom sitt privata fastighetsbolag Cadogan köpt 50 procent av Offentliga Hus.

Med en ny, mer offensiv strategi byter Offentliga Hus också VD. Fredrik Klerfelt, tidigare affärsutvecklingschef på bolaget, tar över från Erik Adelsohn som ska fokusera mer på styrelsearbetet.

– Det kändes självklart att acceptera när jag fick frågan. Det är en utmaningen men en spännande sådan, säger Fredrik Klerfelt.

Även med en ny delägare och en ny VD så är Offentliga Hus affärsidé orubbad, bolaget fokuserar vidare på samhällsfastigheter med ett stort inslag av offentliga hyresgäster.

– Samhällsfastigheter har blivit ett väldigt hett segment så konkurrensen är hård. Det som skiljer ut oss är just vårt fokus på offentliga hyresgäster.

Offentliga Hus strävar efter att ha en procentandel av offentliga hyresgäster på runt 70 till 75 procent. Och om konkurrensen är hård om objekten i dag lär den bli ännu lite tuffare framöver för Offentliga Hus har pengar och de planerar att spendera dem.

– Det kommande året planerar vi att förvärva för mellan 1 och 2 miljarder.

Bolaget tänker inte i första hand att gå in i storstäderna och konkurrera om objekt, utan ska istället fokusera på förvärv i regionstäder.

– Hur mycket vi kommer att förvärva beror förstås på vilka affärer vi kan göra, säger Fredrik Klerfelt

Så hur mycket finns det att köpa på marknaden?

– Det finns en del. Vi är ju intresserade av allt från vårdboende till kontor men så klart gäller det förstås att hitta de där affärerna. Vi håller en bra kontakt med kommunerna.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan