Persontoppen

Ska hitta guldkornen åt Vasakronan

Efter en karriär på Sveafastigheter och som egenföretagare i omsorgsbranschen tar Rebecka Hermansson över ansvaret för Vasakronans transaktioner.

Rebecka Hermansson

Ålder: 45 år.
Bor: Bromma.
Familj: Gift och två barn.

Fritid: Engagerar sig ganska mycket i barnens aktiviteter. Älskar att resa, och musik är ett livselixir, spelar fiol hellre än bra.

Nya bolaget

Vasakronan äger 2,4 miljoner kvadratmeter fördelat på 166 kontors- och butiksfastigheter i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö.

 

Efter Handelshögskolan i Stockholm inledde Rebecka Hermansson sin karriär inom investmentbanking och som strategikonsult. Men de många resdagarna frestade på, vilket gjorde att hon sökte något Sverigebaserat där hon kunde jobba med långsiktigt affärsskapande och transaktioner.

– Jag hade turen att hitta ett ungt och dynamiskt bolag som hette Sveafastigheter och som sökte folk. Sedan den tiden har jag alltid sett fastighetsbranschen som en för mig perfekt mix av finansiell ekonomi, juridik, samhällsbyggnad, teknik och strategiskt affärsskapande. Därför har jag stannat kvar i branschen, säger Rebecka Hermansson.

Under åren på Sveafastigheter avancerade hon från analytiker till partner och fick möjlighet att göra många affärer och ta en avgörande roll i flera spännande sammanhang, som utvecklingen av Linnéuniversitetet i Kalmar. Därefter gick hon vidare till Arctic Securities med uppdraget att bygga deras fastighetsverksamhet i Sverige.

När hon tillträder som transaktionschef på Vasakronan har hon redan lärt känna bolaget under ett år som konsult.

– Jag brukar säga att Vasakronan är Sveriges finaste fastighetsbolag. Vad gäller fastigheterna och människorna som jobbar där men även sättet man jobbar på. Så det var ett lätt beslut att fatta när frågan kom.

Som transaktionschef kommer hon att leda transaktionsverksamheten och bistå i arbetet med bolagets fastighets- och projektinvesteringar.

– Det återstår såklart att se hur marknaden utvecklar sig under det kommande året och vilka möjligheter som uppstår. För en långsiktig investerare som Vasakronan kan det finnas fördelar i en orolig marknad. Men rent allmänt så ligger vår investeringsstrategi fast.