Persontoppen

Ska bygga laganda i Lund

Maria Ivarsson

Mjukt

Ålder: 45 år.
Familj: Sambo och två barn.
Bor: Radhus i Lund.
Fritid: Umgås med familj och vänner, mycket idrott men numera mestadels som åskådare.

Nya bolaget

Wihlborgs: Det nya Wihlborgs med verksamhet i Öresundsregionen börsnoterades 2005. I september 2017 äger bolaget 305 fastigheter värda 36,9 miljarder kronor.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
Ingen uppfattning.

Hur ser räntan ut om ett år:
Vet ej.

Transaktionsvolymen 2018:
Svårt att svara på i nuläget.

Karriärvägen har varken varit rak eller självklar. Hennes yrkesbana inleddes 1992 ned en anställning som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Efter nio år i statlig tjänst lockade den privata sektorn, och hon sökte sig vidare till en tjänst som personalansvarig för uthyrningsverksamheten på Manpower för att efter några år avancera till affärsområdeschef.

Men efter många år inom bemanning och rekrytering och efter en mammaledighet ville hon 2014 testa något nytt där de förvärvade kunskaperna och erfarenheterna som ledare kunde komma till nytta.

–Riksbyggen kändes som en stabil aktör med en stark värdegrund och där jag såg en möjlighet att få lära mig en ny bransch, säger Maria Ivarsson.
Det är inte något uttalat intresse för fastigheter som styrde karriärvalet, utan intresset har främst legat i att hjälpa till och bidra till ett bra, hållbart och långsiktigt boende.

–Spänningen i mitt jobb finns närvarande i vardagen och är kopplad till att landa affärer som många jobbat hårt för att få hem. Jag hoppas det fortsätter så på Wihlborg, säger hon.

Hennes relation till fastighetsbranschen är relativt ny men intresset för fastigheter växer i takt med att kunskaperna om branschen ökar.

På 90-talet var hon aktiv fotbollsspelare i Malmö FF och hon sitter numera som styrelseledamot i föreningen. Från fotbollen tar hon med sig vetskapen om att man kan nå större framgång när man samarbetar och tillvaratar varandras styrkor.

Efter drygt tre år på Riksbyggen, där fokus legat mycket på att stärka kundrelationer vilket har lett till stark tillväxt kände hon sig redo när Wihlborgs erbjöd jobbet i Lund.

–Wihlborgs är en aktör som på olika sätt ligger i framkant, ett börsnoterat bolag som satsar långsiktigt och känns som en trovärdig aktör på marknaden. Jag får möjlighet att arbeta mer strategiskt på Wihlborgs och ser mycket fram emot att få bidra till den ekonomiska tillväxten i Lund, säger Ivarsson.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan