Persontoppen

Ser till att handeln förblir relevant

Som operativt ansvarig hos Unibail-Rodamco-Westfield får han en nyckelposition i arbetet med att stöpa om handeln inför framtidens utmaningar.

Martin Lindgren

Kort om

Nya bolaget:
Bildades genom en sammanslagning av franska Unibail och holländska Rodamco 2007 och australiensiska Westfield 2018. Äger Täby centrum, Nacka Forum, Solna centrum och Mall of Scandinaavia i Sverige.

Ålder:
41 år.

Bor:
Villa i Saltsjö-Duvnäs i Nacka.

Familj och fritid:
Gift, två barn. Matlagning, Åre, så mycket träning som möjligt.

Eftersom hans ekonomexamen vid Högskolan i Gävle ackompanjerades av en bristande it-bubbla var det inte läge att vara kräsen. Efter korta sejourer på Philips och i läkemedelsbranschen startade han eget som importör av kinesiska elcyklar.

– Vi var först i Sverige med elcyklar, problemet var bara att vi var lite för tidiga, trenden hade inte fått fäste ännu, säger Martin Lindgren.

När finanskrisen slog till försämrades dessutom förutsättningarna för egenföretagandet drastiskt. Han landade i stället på Jernhusen vilket var hans första kontakt med kommersiella fastigheter.

– Det var där som pusselbitarna föll på plats. Mötet mellan detaljhandel, fastigheter och byggverksamhet tilltalade mig, säger Lindgren.

Efter tre år lockades han vidare till JLL som då förvärvade Tenzing, Nextport och AGL. Att få vara med om att stöpa om JLL och integrera de förvärvade verksamheterna är något han ser tillbaka på som oerhört spännande och lärorikt.

Han längtade dock tillbaka till att jobba exklusivt med handel och valet föll på Unibail-Rodamco-Westfield som den internationella aktör som har de starkaste handelslägena.

Det nya jobbet som operativt ansvarig för de befintliga anläggningarna i Norden har inneburit full fart från dag ett. Bolaget driver stora utvecklingsprojekt i Täby centrum, Nacka Forum och Fisketorvet i Köpenhamn.

– Handeln befinner sig i en omställning och den processen vill jag vara med och påverka, och i den här rollen har jag första parkett, menar Lindgren.

Han säger vidare att utmaningen för handeln är att fortsätta vara relevant vilket betyder att den måste ändras i samma takt som konsumentbeteendet förändras och gärna ligga lite före. På så sätt kommer de starkaste handelslägena att bli ännu starkare.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan