Persontoppen

Ser ljust på handelns framtid

Han har en lång karriär av utveckling och förvaltning av handelsfastigheter. Nu axlar han uppdraget att lotsa Citycon in i framtiden.

Erik Lennhammar

Ålder: 45 år.
Bor: Hus i Barkarby, Järfälla.
Familj: Fru och två barn.

Fritid: Lagar och äter god mat samt löpande renovering av huset.

Nya bolaget

Citycon: Citycon äger 40 stadsnära köpcentrum i Norden om totalt 1,4 miljoner kvadratmeter. 14 av dessa finns i Finland och Estland, 15 i Norge samt 9 i Sverige. Kista Galleria, förvärvad 2012, är bolagets största anläggning i Sverige.

 

Intresset för fastigheter har alltid funnits där så inriktningen på ingenjörsstudierna vid KTH krävde ingen större eftertanke.

– Fastigheter ger ett konkret resultat, det innebär också att man får jobba med människor. Det roliga med fastigheter handlar egentligen inte om att utveckla och bygga om, utan det jag har gjort under karriären är att jag lärt känna de olika fastigheterna, hur de fungerar och vilka behov de har, säger Erik Lennhammar.

Sin skolning i projektutveckling fick han på NCC där han sedermera avancerade till entreprenadchef. Det första stora projekt han fick driva var ombyggnaden av Gallerian i Stockholm i början av 2000-talet något som gav honom blodad tand. Via Steen & Ström med ansvar för Sollentuna centrum och Emporia förde ett intresse att lära sig investerarperspektivet på branschen honom vidare till fondförvaltaren TH Real Estate.

Det som nu lockar Erik Lennhammar vidare till Citycon är ett bolag inne i ett spännande skede, där koncernledningen är ny, samt en fastighetsportfölj med stor utvecklingspotential. Han får som chef för utvecklingsavdelningen det övergripande ansvaret för bolagets projekt i Norden där Lippulaiva utanför Helsingfors redan pågår och sedan följer utbyggnaden av Liljeholmstorget. Uppdraget handlar också om att staka ut en långsiktig strategi för utvecklingsavdelningen och fastställa hur handelsplatserna ska se ut i framtiden.

– Jag är egentligen inte orolig för utvecklingen. E-handeln kommer att öka men den kommer inte att ta över totalt utan den fysiska handeln kommer att fortsätta leva och må bra. Utmaningen i dag är att anpassa handelsplatserna efter kundernas framtida behov, vilket är lättare sagt än gjort, avslutar Erik Lennhammar.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan