Persontoppen

Ser fram mot utmaningarna

britt-marie_nymanBritt-Marie Nyman

Mjukt

Ålder: 49 år.
Familj: Gift och har ett barn.
Bostad: Lägenhet i Nyköping.
Fritid: Sedan fem år tillbaka har jag utvecklat ett stort intresse för jakt.

Nya bolaget

Catella: Konsultbolag etablerat i tolv länder, specialiserat inom corporate finance och kapitalförvaltning. Transaktionsverksamhet utgör merparten av bolagets corporate finance-del.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:
”Ja, det tror jag.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Något högre än i dag.”

Transaktionsvolymen 2014:
”Högre än 2013.”

 

För snart ett år sedan lämnade Britt-Marie Nyman tjänsten som vice VD och finanschef hos Klövern. Hon har dock inte suttit overksam utan har efter sin tid på Klövern drivit den egna firman Novus Kommunikation som är specialiserad inom finansiell kommunikation och rådgivning. Nu går hon till Catella där hon tar en tjänst som senior projektledare.

   – Som egen företagare jobbade jag med ett flertal bolag, en del noterade, men också med Catella under några månader, säger Britt-Marie Nyman.

    Officiellt gjorde hon sin första dag på jobbet den 1 oktober men har redan hunnit bli ordentligt varm i kläderna eftersom hon redan jobbat flera veckor på företaget.

   – Det var en ganska enkel och snabb process när jag blev anställd eftersom vi redan kände varandra.

  Vägen in till fastighetsbranschen har inte varit den typiska för Britt-Marie Nyman. Under cirka tio år jobbade hon som ekonomireporter på Finanstidningen och Veckans Affärer och därefter blev hon informations- och IR-chef på fastighetsbolaget Tornet. Därifrån gick resan till Klövern där hon hade en lång karriär. Att nu ta anställning på ett konsultbolag är en helt ny upplevelse.

   – Ja, men efter att ha jobbat på fastighetsbolag på ledningsnivå i femton år känns det väldigt spännande att få jobba på andra sidan och arbeta aktivt med kreativ problemlösning.

    Catella tappade nyligen flera nyckelmedarbetare till Cushman & Wakefield, däribland Anders Nordvall, Thomas Persson, och Niklas Zuckerman. Det var dock inget som avskräckte Britt-Marie Nyman när Catella erbjöd henne jobb.

    – Nej, absolut inte. Det kan väl vara bekvämt att komma in i ett företag där allt redan är klappat och klart men det blir också begränsande. Nu finns betydligt mer utrymme för oss som kommer efter, och det ser jag enbart som något positivt.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan