Persontoppen

Saker går alltid att förbättra

Henrik Granström

Mjukt

Ålder: 39.
Familj: Fru och tre barn.
Bostad: Villa i Edsviken, Sollentuna.
Fritid: Sportar mycket, främst längdskidor. Jakt.

Nya bolaget

Näckström Fastigheter:
Ett av Sveriges största tjänsteföretag med inriktning mot fastighetssektorn. Driver även verksamhet i de övriga nordiska länderna samt i Baltikum.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2012:
”Inte i detta klimat”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Fortsatt låg”

Transaktionsvolymen 2012: 
”Ungefär som förra året”

De senaste gångerna Newsec sökt ny VD har denne rekryterats utifrån, men i år var det dags för en påläggskalv inom koncernen att ta ett steg fram. Henrik Granström tillträdde den 1 juli som ny VD efter att de senaste två åren ha varit vice VD i ägarbolaget, koncernmodern, Stronghold. Men han har en 10 år lång historik inom koncernen.

– Mitt första jobb, efter några år på McKinsey, var faktiskt på Newsec och jag anställdes som executive trainee 2002.

Därefter följde fem år som VD för Datscha, år där företaget trefaldigade sin omsättning och grunden till en lönsam verksamhet byggdes upp. De senaste åren har han arbetat mycket med ägarfrågor i Stronghold, jämsides med grundaren och huvudägaren Urban Edenström.

Företrädaren på VD-posten i Newsec, Patrik Enblad, har ofta synts i affärspress. Granström håller en lägre profil och tänker inte ändra på den.

– Nej meningen är att vi mer ska släppa fram våra duktiga ledare i dotterbolagen i Sverige och i de övriga länder vi är verksamma i. Min roll blir mer administrativ och att via styrelsearbete och coachning försöka ge rätt mål och förutsättningar för att leverera resultat.

Han vill att företaget ska ta vara på sin bredd mer, föra vidare kompetens mellan dotterbolagen och även mellan länderna.

– Verksamheten går redan bra, men det går alltid att förbättra saker.

Förutom att försöka förbättra prestationen inom affärsverksamheten håller han också ett högt tempo på fritiden, genom konditionsidrott.

– Jag gillar längsskidåkning och under sommaren springer jag en hel del och det händer även att jag provar på triathlon.

Den senaste vintern var han med i en träningsgrupp under ledning av bland annat elitskidåkaren Jerry Ahrlin, med målet att hamna bland de första 1000 på Vasaloppet.

– Jo jag klarade målet, och på en tid klart under fem timmar som jag är mycket stolt över.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan