Persontoppen

Nya bolaget ska bli bäst i Norden

simon_chateau_webbSimon de Château

Mjukt

Ålder: 44 år.
Familj: Fru och två barn.
Bostad: Villa i Danderyd.
Fritid: Tillbringar mycket tid på lantstället i skärgården. Försöker hinna med lite träning också.

Nya bolaget

Alma Property Partners: Nyligen uppstartat investeringsbolag med bas i Stockholm och som har Norden som marknad. Inhemska och utlänska institutioner ses som de huvudsakliga investerarna.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
”Ja, det tror jag.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Tror inte på en snabb uppgång.”

Transaktionsvolymen 2015:
”Den ökar. Cirka 150 miljarder.”

Ett drygt år efter att Simon de Château klev av som VD för Sveafastigheter, bolaget som han var med och grundade, är han nu åter igång med en investeringsverksamhet. Det nya bolaget heter Alma Property Partners och målsättningen är högt ställd – att bli det ledande investmentbolaget för fastigheter i Norden.

– Ja, det är en hög målsättning men inte orimlig som vi ser det. Men det är förstås inget som sker över en natt, säger
Simon de Château.

För att ta den positionen krävs att man attraherar de bästa talangerna på marknaden och där ser Alma att de har en fördel mot många andra aktörer på marknaden.

– Alma är helt oberoende av långivare, bolaget ägs till 100 procent av dem som jobbar här. Alla är delägare vilket vi tror är ett viktigt incitament för att locka kompetens men också för att vi tror att det långsiktigt är den bästa modellen.

Varifrån kommer namnet Alma Property Partners?

– Från Almagrundet utanför Sandhamn faktiskt, och den fyr som står där. Det är vårt sätt att säga att vi finns här för att lotsa våra investerare, institutionellt kapital, både inhemsk och utländskt, till riktigt bra affärer.

Hur långt borta är ert första förvärv?

– Jag kan inte svara på det för jag vet inte. Det är inte så att vi sitter i en skarp förhandlingssituation i detta nu. Just nu är vi till största delen upptagna med att resa kapital för bostadsbolaget Akka som vi startat tillsammans med Möller & Partners. Det finns ett stort intresse för bolaget.

Nästa år är planen att Alma Property Partners ska sätta upp ytterligare en fondstruktur, men den ska ha ett helt annat fokus än bostäder:

– Vi har inte preciserat vilka fastighetssegment vi kommer att satsa på men kan väl säga så mycket som att det blir en bredare strategi än den vi har för Akka.

Fastighetsvärlden Idag         2014-12-10

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan