Persontoppen

Med uppdrag att bli ledande

I början av november tog Johan Bernström över som transaktionschef för Savills med placering på Stockholmskontoret. På företaget kommer han att leda transaktionsverksamheten i Sverige där teamet i dag består av tio analytiker och rådgivare. De ska öka transaktionstakten och Savills vill med rekryteringen också göra transaktionsteamet till ett av de ledande i landet.

– Jag tycker att Savills är ett mycket fint företag med många duktiga medarbetare och ett gott rykte i marknaden. Vi befinner oss i en expansiv fas med ett brett tjänsteutbud. Att komma in nu och få leda transaktionsteamet känns mycket spännande och jag ser fram emot att komma in i min nya roll, säger Johan Bernström.

Bernström skaffade sig först en god teoretisk grund genom stuider på KTH, Fastighetsekonomiutbildningen, läste till civilekonom inom finansiering på Stockholms Universitet samt studerade även på Reading University.

Bernström har sedan dess varit på en handfull arbetsplatser och bland annat arbetat på positioner inom affärsutveckling, projektledare samt varit VD för Persen Skei Sverige. Bernström tycker att det roligaste han fått göra genom sin yrkeskarriär är att göra affärer och lyfter fram den omväxlande och intensiva arbetsmiljön som något som tilltalar.

Nu blir han Savills transaktionschef och känner sig väl förberedd.

– Förutom mitt kontaktnät så har jag bred erfarenhet inom transaktionsområdet från olika företag, transaktionsteam, uppdragsgivare samt erfarenhet från ett stort antal transaktioner. Detta sammantaget har inspirerat mig till en idé om hur ett transaktionsteam skall ledas och fungera för att skapa bästa resultat för våra kunder samt att utöka Savills kundbas.

Närmast kommer Johan Bernström från NEP Partners där arbetsuppgifterna bestod i att initiera och genomföra fastighetsaffärer samt att assistera vid kapitalresning.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan