Persontoppen

Med kundrelationer i fokus

Efter en lång och omväxlande karriär inom branschen är nu siktet inställt på externhandel och rollen som fastighetsdirektör.

Monica Fallenius

Ålder: 48 år.
Bor: Villa i Djursholm.
Familj: Man och tvillingpojkar.

Fritid: Skidåkning, naturen, skärgården, träning och yoga.

Nya bolaget

Svenska Handelsfastigheter: Grundades 2015 av Lennart Sten, Thomas Holm och Johan Röhss. Ägde vid årsskiftet 105 fastigheter i 61 kommuner till ett värde om cirka 9 miljarder kronor.

 

Uppväxt i en entreprenörsfamilj, där farfadern hade egen byggfirma, var byggkarriären tidigt utstakad. Men under utbildningen väcktes intresset för husen efter uppförandet. Hon växlade därför spår och sökte sig mot fastighetsförvaltning.

– Jag kände starkt att detta med kundrelationer och affärsskapande var något jag ville jobba med. Man måste ha drivet och passionen för att tycka det är roligt och klara de utmaningar som läggs framför dig. Därför har jag stannat i fastighetsbranschen, säger Monica Fallenius.

Tajmingen att söka jobb i fastighetsbranschen 1995 kunde inte ha varit sämre. Men hon var ung orädd, körde på och landade till slut det första jobbet som förvaltningsassistent på Habitator Fastigheter. Därefter följde en rolig och spännande tid i Drott och Fabegesfären. 2005 gick hon till nyetablerade Genesta som asset manager.

– Vi var få personer, hade inga rutiner, ett outvecklat it-system och ingen CFO. Jag fick hantera allt från fakturor till ombyggnationer. Det var en lärorik tid, men som småbarnsmor gick livspusslet inte ihop, konstaterar Monica Fallenius
Sedan dess har ett av hennes ledord varit ”familjen först”.

Hon gick vidare till Jernhusen och därefter till GE som hade en företagskultur med starkt affärs- och tillväxtfokus som hon uppskattade.

Hon fortsatte till Hemsö och därefter till Atrium Ljungberg som hon lämnade i mitten av november efter en omorganisation där hon som affärschef för transaktion och leasing delvis medverkande till att rationalisera bort sig själv.

Svenska Handelsfastigheter beskriver hon som lite av ett GE i miniatyr fast med större entreprenörsanda. Även inriktningen på externlägen kändes rätt och långsiktigt hållbart över tid.
I rollen som fastighetsdirektör, som hon axlar med lyhördhet och målfokus, ingår att leda teamet med fokus på kundrelationer och effektiv drift. Dessutom ansvarar hon för en projektportfölj om cirka en miljard.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan