Persontoppen

Med kundens bästa för ögonen

Täta jobbbyten har inte legat för honom. Men efter sju år som konsult är det dags att återgå till ägarsidan och en ny nyckelposition på Fabege.

Johan Zachrisson

Ålder: 50 år.
Bor: Villa i Saltsjö Boo.
Familj: Fru och tre barn.

Fritid: Åker ut med båten, springer, eller går i skogen. Läser. Lyssnar på musik.

Nya bolaget

Fabege: Det nuvarande Fabege grundades 2004 genom att Wihlborgs förvärvade den kommersiella delen av Drott. Fabege äger i dag 94 fastigheter i Stockholmsområdet värda 76,6 miljarder.

 

Att värmlännigen Johan Zachrisson, skulle hamna i fastighetsbranschen var bokstavligen en slump. Under en påskresa till fjällen, rev han ut sidor med intressanta utbildningar ur högskolekatalogen. Överst i högen råkade ingenjör väg och vatten hamna.

Efter utbildningen fick han jobb som projektledare på FFNS Sweco som senare slogs samman med VBB, vars sammanlagda fastighetsbestånd då lades in det nybildade Humlegården.

– Jag tycker det är roligt att skapa något som folk gillar. Det är egentligen ingen skillnad om det handlar om uthyrning eller fastighetsutveckling. Det gäller att kunden inte bara får exakt det som den behöver, utan även det som den hoppades på eller kanske inte ens visste att den behövde, menar Johan Zachrisson.

Under de sista åren på Humlegården var han med och ansvarade för omorganisationen av hela den kommersiella förvaltningen. Det gav honom en fördjupad insikt i ledarskapets och företagskulturens betydelse som han senare fick ytterligare erfarenhet av under tiden på DTZ .

Han har trivts med sina arbetsgivare, varför karriärskiftena varit få. Men jobbet som affärsutvecklingschef på Fabege kunde han inte tacka nej till

– Jag ser i Fabege ett fint och välskött bolag med genomtänkt strategi, högt affärstempo, sunda värderingar, och en jordnära och chosefri företagskultur.

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte är de som man skriver kontrakt med som man bygger för, utan för medarbetarna i lokalerna. Jag hoppas att jag kan bidra till att förståelsen för detta ökar. Mer konkret är det viktigt att vi lyckas med det vi företagit oss i Flemingsberg. Inte bara för Fabege och Huddinge kommun, utan för hela Stockholmsregionen.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan