Persontoppen

Med affärer och utveckling i fokus

Viljan att få göra affärer samt att ånyo få utveckla fastigheter lockade Michael Walmerud till vd-stolen i Elof Hansson Fastigheter.

Michael Walmerud

Ålder: 54 år.
Bor: Villa i Kungsbacka.
Familj:Fru, fyra barn och en hund. 

Fritid: Spelar golf och umgås med familjen.

Nya bolaget

Elof Hansson Fastigheter äger två fastigheter om 31.000 kvadratmeter på Första Långgatan i Göteborg samt projekt på Masthuggskajen. Del av handelshuset Elof Hansson.

 

Som nybakad civil ingenjör och arbetsledare för NCC:s entreprenadverksamhet i Bohuslän var vägen utstakad för en karriär som byggare. Men en förfrågan från en kund skulle bli helt avgörande. Kunden var NCC Fastigheter som undrade om han inte kunde tänka sig att börja som projektledare.
Han fortsatte sedan vidare till Postfastigheter som fastighetschef. Uppdraget fick ett abrupt slut när det stod klart att fastigheterna skulle avyttras. Michael Walmerud såg dock detta som en utmaning, vilket ledde till att han fick ansvaret att sälja de 120 fastigheterna. Postfastigheters säljrådgivare, Catella, blev intresserade och erbjöd honom jobb. Där ett av uppdragen senare blev att sälja delar delar av Postfastigheters portfölj igen.

Fastighetsutveckling och skapande samt fallenhet för att göra affärer har varit något av en röd tråd genom den yrkesverksamma karriären. Som vd på Projektgaranti ansvarade han för att sälja bolaget, och senare som vice vd på Akademiska Hus fick han huvudansvaret för bolagets projektportfölj.

Möjligheten att åter få arbeta med projektutveckling och att göra affärer fick honom att tacka ja till att ta över som vd på Elof Hansson Fastigheter, efter tre år som vd på teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren.

– Elof Hansson är det bolag där det finns en tradition i att ta tillvara affärsmöjligheter samtidigt som man är inriktade mot fastighetsutveckling, säger Michel Walmerud.

– Just nu utvecklar vi projektet Global Business Gate tillsammans med Alecta på Masthuggskajen. Bygget ska starta under det närmaste året, och det är min största utmaning just nu att få det i mål. Längre fram finns också många fler spännande projekt.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb