Persontoppen

Lagspelare som ser möjligheter

Hon är fostrad i den era då Kungsledens fastigheter snurrade som fortast. I rollen som transaktionschef på Rikshem handlar det mer om strategi och långsiktighet.

Andrea Cedwall

Ålder: 42 år.
Bor: Villa i Nacka.
Familj: Man och två barn.  

Fritid: Handboll i division 3, tennis, fixa med huset, umgås med familj och vänner.

Nya bolaget

Rikshem: Grundades 2010 och ägs sedan 2011 av Fjärde AP-fonden och AMF Pension. Bolaget ägde i september ca 30 000 lägenheter, och fastighetsbeståndets värde uppgick till ca 48,2 miljarder kronor.

 

Redan från tidig ålder sökte hon sig till lagsporter, och det var viljan att leda ett team mer än intresset för fastigheter som ledde in henne på den karriärbana hon sedan blivit trogen. Hon är fastighetsekonom från KTH. Efter en kort sejour på Stockholms stad tog hon klivet till Kungsleden, och det handlade om transaktioner från dag ett.

Kungsleden var i mitten av 00-talet ett synnerligheten transaktionsintensivt bolag. Därför bildades snart en central transaktionsgrupp för att samordna förvärvsstrategin där Cedwall kom att ingå.

– Det var en rolig period med fantastiska affärer, men det var svårt att hinna med och skaffa sig detaljkunskaper om de enskilda fastigheterna när bolaget i princip bytte hela beståndet under ett år. Det var flera mångmiljardaffärer och det var roligt, spännande och lärorikt att ha fått vara med i det teamet som fick det att fungera minns Andrea Cedwall.
I sin roll var hon bland annat ansvarig för Kungsledens tyska portfölj.

– Det var utmanande att vara en ung, utländsk kvinna i den hierarkiska, mansdominerade kulturen som råder i den tyska fastighetsbranschen, säger Cedwall.

Hon var även med och byggde upp det bestånd som sedan skulle bli Hemsö och som hon sedan också gick vidare till.

Det som fick henne att ta jobbet som transaktionschef på Rikshem var bolagets ökade fokus på affärsutveckling. Vara med och skapa nya möjligheter på nya sätt inom en social infrastruktur och samtidigt ge tillbaka till pensionärerna ligger henne varmt om hjärtat.

– Det är även en organisation präglad av prestigelöshet och delaktighet och det värden som jag delar. Jag hoppas även att jag ska kunna bidra med mina erfarenheter från uppbyggnaden av Hemsö, säger Cedwall.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan