Persontoppen

Konsulten som bytte bransch

Marie Bucht

Mjukt

Ålder: 49 år.
Familj: Sambo, två barn, två bonusbarn.
Bor: Sollentuna.
Fritid: Skidåkning, löpning, tycker om att vara utomhus.

Nya bolaget

Novi Real Estate: Nystartat fastighetsförvaltningsbolag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vann förra året uppdraget att förvalta 505 000 kvm åt SEB Trygg Liv.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
Ja, det tror jag.

Hur ser räntan ut om ett år:
Inte så stor skillnad.

Transaktionsvolymen 2017:
Fortsatt hög men inte som 2016.

Kundfokus, affärsnytta och ett intresse kring samhällsutveckling är de tre hörnpelare på vilken hela Marie Buchts karriär vilat sedan hon tog sin civilekonomexamen i Uppsala 1993. Efter några år som analytiker i statens tjänst blev det 1999 fastighetsbranschen och Newsec för Marie Bucht.

Och det var tack vare intresset för samhällsutveckling som det blev just fastigheter.

– Jag älskar fastighetsbranschen eftersom där kokar allt samman. Sambandet mellan mikro- och makroekonomi blir extra tydligt just i fastighetsbranschen och det är något som fascinerar mig.

Efter 13 år på Newsec lockade fastighetsutveckling. Efter några år på NCC och Skanska i likartade, affärsstödjande roller insåg hon dock att hon saknade den direkta kundkontakten. Det fick henne att 2015 sadla om till rekryterare, och det var även det som nu leder henne vidare till Novi Real Estate och förvaltningsbranschen.

Hon blev kontaktad direkt av Novis ledning och det kändes direkt som drömjobbet där alla bitar föll på plats.

– Jag får med värden som engagemang och entreprenörskap samtidigt som jag får vara med och konkret bygga upp en verksamhet. Är det dessutom någon del av branschen som är kundberoende så är det förvaltning. Där handlar det om att skapa mervärde både för kunden och kundens kunder, det vill säga hyresgästerna.

Vid tillträdet i mitten av mars kommer fokus att ligga på att fortsätta utveckla verksamheten och inte minst det stora uppdraget från SEB Trygg Liv som Novi vann 2016. Det kommer också att handla om att utveckla de grundläggande värdena, att arbeta både med hjärta och hjärna och göra det lilla extra.

I uppdraget ligger att göra samtliga medarbetare medvetna om vad detta extra betyder just för dem. Fokus ligger också påfortsatt expansion. Om fem år är det meningen att Novi Real Estate enligt planen ska vara drygt dubbelt så stora.
Text: Jörgen Wiberg

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan