Persontoppen

Hoppas på skakig marknad

Johanna Boltzius

Mjukt

Ålder: 36 år.
Familj: Gift, två barn.
Bor: Villa i Storängen, Nacka.
Fritid: Reser, umgås med familj och vänner samt sport i alla dess former.

Nya bolaget

Alecta: Kundägd tjänstepensionsförvaltare. Förvaltar pensioner för 34.000 företag. Äger tillgångar för 840 miljarder varav 70 miljarder i fastigheter direkt och indirekt i Sverige och utlandet.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
Nej, snarare utköp.

Hur ser räntan ut om ett år:
Marginellt högre än dagens nivå.

Transaktionsvolymen 2018:
Något lägre än 2017.

Från början tänkte hon bli civilekonom men under en informationskväll för tjejer på KTH fick hon upp ögonen för inriktningen bygg- och fastighetsekonomi. Det som lockade henne var kombinationen av ekonomi, juridik, matematik och teknik.

–Fastigheter är ett spännande tillgångsslag och branschen är relativt liten med stora möjligheter, säger Johanna Boltzius.

Då studierna var avklarade våren 2006 väntade en anställning på DTZ:s capital markets- avdelning

–Jag är väldigt social och målmedveten så rollen som ”mäklare” kändes spännande och det kändes därför rätt givet att börja som säljrådgivare

Efter fyra år på DTZ gick hon vidare till det då relativt nystartade och partnerägda Tenzing.

2014 gick Johanna Boltzius på mammaledighet och under bortavaron köptes Tenzing upp av JLL och Boltzius följde med. Hon har sedan varit konsultbolaget trogen tills nu. Det sista året på JLL avancerade hon dock till head of retail.

Efter drygt tio år som rådgivare kände Boltzius att det skulle vara inspirerande att byta till ägarsidan och hon hade en positiv bild av Alecta som en aktör som gjort väldigt bra och ibland lite oväntade affärer.

–Det har varit spännande att gå från rådgivnings- till ägarsidan och få sitta vid andra sidan bordet och få möjlighet fortsätta följa affären och ta strategiska och långsiktiga investeringsbeslut.
Hon är nu transaktionsansvarig för Alectas direktägda portfölj där uppgiften är att försöka hitta bra affärsmöjligheter som ger en god och stabil avkastning för att trygga tjänstepensionen för 2,4 miljoner människor.

–Att veta att man investerar för så många människors framtid tycker jag känns oerhört ärofyllt och spännande. Med Alectas finansiella muskler hoppas jag på en mer skakig fastighetsmarknad framöver. Då tror jag att det kommer ges ännu bättre möjligheter till att göra spännande saker, avslutar Johanna Boltzius.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan