Persontoppen

Hon ska få fart på projekten

hogbom_toppGunilla Högbom

Mjukt

Ålder: 55 år.
Familj: Man och två ungdomar.
Bostad: Villa i Ålsten nära Stockholm.
Fritid: Jag gillar att slappa och träna.

Nya bolaget

AFA Fastigheter: Del av AFA Försäkringar. Förvaltar, projekterar och hyr ut kommersiella fastigheter i Stockholm. Äger 51 fastigheter till ett sammanlagt värde av 20 miljarder.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:
”Ja, det blir nog några.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Den rör sig begränsat.”

Transaktionsvolymen 2014: 
”Oförändrad eller något uppåt.”

 

Efter nio dagar på det nya jobbet som projektchef på AFA Fastigheter börjar Gunilla Högbom att bli varm i kläderna. Det är första gången i sin karriär som hon har titeln som projektchef men det innebär inte för den delen att hon skulle vara orutinerad i rollen.

– Som VD på Locum var jag ytterst ansvarig för en projektportfölj som var gigantisk, säger Gunilla Högbom.

Hon var VD på Locum mellan åren 2008 och 2010 men kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef för förvaltning hos konsultbolaget Granen. Dessförinnan har hon bland annat också varit fastighetsdirektör på Systembolaget.

Om valet att gå till AFA Fastigheter säger hon:

– AFA Fastigheter har ett spännande bestånd och jag tycker att jag med min erfarenhet har mycket att bidra med.

Vad är det specifikt du känner att du kan bidra med?

– Utöver det rent operativa så har jag att jag också en gedigen erfarenhet av strategiskt fastighetsutveckling. Sedan kan jag bidra inom själva verksamhetsutvecklingen, i att förfina och effektivisera hur vi jobbar.

Och Gunilla Högbom kommer få möjlighet att påverka då hon genom sin anställning också har tagit plats i ledningsgruppen hos AFA Fastigheter.

På frågan om det är något av AFA Fastigheters projekt som hon finner mer spännande än något annat så svarar hon Fyrkanten 14 som ligger centralt i Stockholm i hörnet av Luntmakargatan och Apelbergsgatan.

AFA Fastigheter har inte satt ner foten vad de ska göra med den 4 500 kvadratmeter stora fastigheten men en idé är att konvertera kontorslokalen till ett hotell med mellan 160 och 180 rum där både rummen och priset ska var mindre än på ett vanligt hotell, men utan att man tummar på standarden.

– Det är bara en av flera möjligheter men man kan konstatera att det är ett väldigt spännande projekt i ett spännande område.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan