Persontoppen

Hon hade inte alls tänkt byta jobb

Efter 22 år inom Skanskakoncernen kom erbjudandet hon inte kunde motstå. I maj tar Marie Persson rodret i Volito Fastigheter.

Marie Persson

Ålder: 46 år.
Bor: Villa i Bjärred, Skåne.
Familj: Man och två tonårsdöttrar.

Fritid: Barnens idrottande, försöker odla vin på Bjärehalvön.

Nya bolaget

Volito Fastigheter: Grundades 1997 och äger i dag ett blandat bestånd i centrala Malmö om 92.000 kvadratmeter. Man samäger också kontors-
skrapan The Point i Hyllie tillsammans med Peab.

 

Efter avslutade studier till civilingenjör inom väg och och vatten på Lunds tekniska Högskola inledde Marie Persson karriären på Skanska. Från början var fokuset tydligt inställt på byggnation och projektgenomförande. Men med tiden insåg hon att hon var mer intresserad av själva fastigheten och det sätt som en bra lokal verkligen kan göra skillnad för hyresgästernas verksamhet.

I hela 22 år blev hon trogen Skanska, eftersom hon hela tiden fick möjlighet till utveckling och större ansvar.

Hon trivs allra bäst i samarbete med andra, och menar att det finns inget som slår känslan att strategiskt peka ut en riktning och sedan lyckas tillsammans som ett team.

– Det roligaste jag gjort hittills i min karriär är arbetet med att konceptualisera erbjudanden i kommande kontorshus. Här testade vi själva först, allt från hållbarhet och hälsa till service och digitalt. Alla hus fick sitt eget unika innehåll och varumärke. Här lärde jag mig styrkan i att ha ett kundperspektiv, säger Marie Persson.

Hon hade egentligen inte tänkt sig ett nytt jobb, men blev uppringd av en rekryteringskonsult med ett oemotståndligt jobberbjudande och i maj axlar hon vd-posten i Volito Fastigheter.

– Volito är ett väldigt fint bolag med stark lokal förankring som är känt för att ta väl hand om sina hyresgäster, och där förvaltning av både kontor och bostäder tillsammans med nya, spännande, projektmöjligheter, inte minst i Nyhamnen, gör bolaget högintressant.

Hon medger att det nuvarande läget är utmanande, och många undrar över kontorens framtida roll, men Marie Persson är övertygad om att efterfrågan på sikt kvarstår och att det finns en längtan tillbaka till kollegor, spontana möten, kreativitet och arbetsglädje.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan