Persontoppen

Höjde blicken ovan butikshyllorna

Efter en lång karriär inom Lundbergssfären axlar Henrik Egnell nu ansvaret för några av Kungsledens hetaste kluster i Stockholm.

Henrik Egnell

Ålder: 43 år.
Bor: Lägenhet på Mariaberget i Stockholm.
Familj: Sambo, två grabbar och en dotter på väg.

Fritid: Spelar tennis. Landstället på Torö och litteratur.

Nya bolaget

Kungsleden: Äger i dag 211 fastigheter till ett värde om drygt 40 miljarder. Verksamheten är i dag koncentrerad till Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås.

 

Vägen in i fastighetsbranschen har för Henrik Egnell gått via butikshyllor och klädställningar. Efter en avlagd ekonomexamen i Uppsala var första anhalten H&M och en tjänst som areamanager för attdärefter fortsätta som retailchef på klädkedjan Levi’s Store. Ett år senare fick han den första kontakten med fastighetsbranschen som konsult åt internationella retailbolag på Tenant & Partner.

– Jag hade inga tankar på fastighetsbranschen förrän jag kom i kontakt med Tenant & Partner. Jag kände till de stora börsbolagen, inte mer, och såg mig själv som en ”retailer i fastighetsbranschen” ganska länge, säger Henrik Egnell.

Efter Tenant & Partner kom möjligheten att skifta från konsult- till ägarsidan, och närmare bestämt Hufvudstaden.

– Det var först när jag efter några år på Hufvudstaden bokstavligen lyfte blicken och plötsligt såg fastigheterna som jag förstod att jag var i branschen för att stanna, och sedan ungefär tio år tillbaka ser jag fastighetsbranschen som en naturlig del av min yrkesidentitet, säger Egnell.

Som nyanställd på Hufvudstaden blev uppgiften att utveckla shoppingområdet i gyllene triangeln som i dag benämns Bibliotekstan.

Erbjudandet från Kungsleden om tjänsten som marknadsområdeschef i Stockholm med ansvar för Stockholm city väst och öst samt Västberga, totalt cirka 30 fastigheter, var inte svårt att tacka ja till.

– Kungsleden är en av landets tungviktare i branschen med en väldigt tydlig affärsidé, där den fastighetsportfölj jag kommer jobba med är nya marker för mig, vilket känns lockande. I synnerhet känns Rotterdam District och hela projektet i Värtahamnen väldigt spännande.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan