Persontoppen

Hittar guld där andra ratar

Martin Schollin

Ålder: 51 år.
Bor: Lägenhet i Stockholm och hus i Bruksvallarna.
Familj: Hustru och tre tonårsbarn.  

Fritid: Fritiden ägnas åt friluftsliv och vintersport.

Nya bolaget

Pangea: Är resultatet av en sammanslagning mellan Lundberg & Partners och SEB Enskilda i Oslo. Sedan 2009 har bolaget genomfört 350 affärer med ett underliggande värde om nära 300 miljarder kronor.

En entreprenörsådra har alltid funnits hos honom. Redan som tioåring köpte han vinterdäck på sommaren och sommardäck på vintern.
Hans drivkraft under karriären har varit affären att hitta underprissatta objekt som ingen vill köpa och få dem att flyga, vilket lagt grunden till bolag som Stenvalvet och Svenska Handelsfastigheter.

Efter lantmäteriutbildningen på KTH, mitt under brinnande 90-talskris, landade han sitt första jobb på Catella där han bland annat var med om att bilda Balder, Klövern och Diös.

– Det är spännande att ha fått vara med och sälja in de första fastigheterna till bolag som är marknadsgiganter i dag, säger Schollin.
Efter tio år föddes idén att skapa ett fristående rådgivningsbolag.

– Att ha varit med om att bygga Tenzing från grunden, både som varumärke och som organisation, är nog det mest stimulerande jag varit med om, menar Schollin.
Fyra år efter att JLL köpt Tenzing, och det lilla bolaget förvandlats till världskoncern, bestämde sig Martin Schollin för att hoppa av. Efter ett år i karantän, i Funäsfjällen, är han nu tillbaka på banan, och han förblir konsultrollen trogen.

– Med tanke på hur många jag har varit med och hjälpt till stora pengar på ägarsidan, så är det är klart att det har lockat att byta sida men drivkraften att hitta och göra bra affärer har varit större, säger han.
Han axlar nu rollen som projektledare på Pangeas kontor i Stockholm.

Att bolaget är fristående var avgörande för att tacka ja till den nya tjänsten. Han uppskattar även bolagets mix av kompetens och streetsmartness, där de gjort sig kända för lite kluriga och oväntade affärer. En inriktning han vill fortsätta att utveckla i sin nya roll.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan