Persontoppen

Han ska ge CBRE mer volym

patrik_kallenvret_webbPatrik Kallenvret

Mjukt

Ålder: 42 år.
Familj: Fru och tre barn.
Bostad: Parhus i Tyresö.
Fritid: Är ungdomstränare i fotboll.

Nya bolaget

CBRE, en förkortning av CB Richard Ellis, är världens största fastighetskonsult. Bolaget har 300 kontor världen över och  37 000 anställda, varav cirka 50 i Sverige.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2013:
”Ja många har ju sagt att de vill in.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Den ligger kvar som idag.”

Transaktionsvolymen 2013: 
”Samma som under 2012.”

 

För sex år sedan lämnade Patrik Kallenvret fastighetskonsulten CBRE. Nu återvänder han, till en tjänst som VD, headhuntad från konkurrenten DTZ där han är vice VD.

– Att det var CBRE som hörde av sig spelade inte bara roll utan var helt avgörande. Jag trivs väldigt bra här på DTZ, med både jobbet och mina medarbetare, men vissa erbjudanden är helt enkelt för spännande för att tacka nej till, det här var ett sådant erbjudande, säger Patrik Kallenvret.

Vad var det som lockade så med CBRE?

– Det är ett fantastiskt starkt bolag, inte bara i Sverige utan också i Norden och internationellt. Sedan har jag ju som sagt erfarenheter från bolaget tidigare.

Kallenvrets första sejour på CBRE sträckte sig mellan 2001 och 2007, därefter gick han till  Catella och en tjänst som projektledare innan resan fortsatte till DTZ. Nu återvänder han alltså till CBRE, fast den här gången för att inta VD-stolen, en uppgift han är ödmjuk inför.

– Det är inte så att jag ska gå in och styra och ställa. CBRE är ett välskött bolag som bygger på en vinnande laganda och vi ska göra jobbet tillsammans.

Rekryteringen av Kallenvret är inte den enda förändringen i CBRE:s högsta ledning som skett under året. I januari utsågs Karl Persson till vice VD så det är med andra ord en ganska färsk ledarduo som ska lotsa CBRE in i framtiden.

Då Kallenvret ännu inte tillträtt är han försiktig med att uttala sig om strategier, ambitioner och mål men konstaterar i alla fall:

– CBRE är bra på det de gör men det behövs mer volym.

När han tillträder är ännu inte klart men preliminärt är det sagt i december.

– Jag håller på att diskutera med DTZ hur vi ska lösa det här på bästa sätt men det är väl naturligt att ju närmre mitt tillträde på CBRE jag kommer, desto mer får jag hålla mig ifrån verksamheten på DTZ.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan