Persontoppen

Han ska ge Briggen vind i seglen

orsmarkOla Orsmark

Mjukt

Ålder: 42 år.
Familj: Gift och har två barn.
Bostad: Villa i Ramlösa utanför Helsingborg.
Fritid: Umgås med familjen, träna och följa Rögle BK.

Nya bolaget

Briggen: Dotterbolag till Castellum med ett uttalat fokus på Öresundsregionen. Har ett fastighetsbestånd som omfattar 737 000 kvm, värderat till cirka 8 miljarder kronor (2013).

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:
”Jag passar på den frågan.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Fortsatt låg.”

Transaktionsvolymen 2014: 
”Något högre än 2013.”

 

Efter åtta år hos Jernhusen lämnar Ola Orsmark sin tjänst som affärsområdeschef för utvecklingen av bolagets stationer. I stället blir han ny VD på
Briggen efter Gunnar Östenson som på egen begäran lämnade bolaget i januari.

– Åtta år är en ganska lång tid och det kändes som att det var dags att göra något annat. När erbjudandet från Briggen dök upp kändes det som en kul och spännande utmaning.

Orsmark som bor i Helsingborg har jobbat två till tre dagar i veckan i Stockholm och ser nu fram emot att få vara på hemmaplan, och att få tillbringa mer tid med familjen. Uppdraget på Briggen skiljer sig från det på Jernhusen för även om båda
bolagen jobbar med fastigheter är det på helt olika premisser.

– På Jernhusen har vi de fastigheter vi har och de är knutna till infrastrukturen. För att utveckla dem har vi behövt tänka nytt och en del av de tankarna och kreativa processerna kommer jag ha nytta av också i min nya roll på Briggen.

Jernhusen fastigheter är spridda över hela landet men framöver får Orsmark jobba enbart på marknaden i Skåne.

– Det ser jag fram emot, att få jobba med ett koncentrerat bestånd och gå på djupet på ett helt annat sätt.

Malmö är en dynamisk marknad. Mycket händer, speciellt i utvecklingsområdena Hyllie och Västra Hamnen där Briggen är aktiva i det sistnämnda med sitt kontorshus Fullriggaren. Vilken kompassriktning Briggen tar ut med Ola Orsmark vid rodret återstår dock att se.

– Jag tillträder först i oktober så det är lite tidigt att lägga upp strategier redan nu. Efter att jag satt mig in i verksamheten kommer jag veta bättre vad som behöver förändras och utvecklas.

Orsmark tar ingen extra lång semester i väntan på sitt tillträde utan jobbar vidare på Jernhusen tills det är dags att städa ur skrivbordet.

– Det viktigaste är att se till att det blir en stabil överlämning till min efterträdare.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb