Persontoppen

Han är AMF:s projektgeneral

kerstis_toppSven Kerstis

Ålder: 53.
Familj: Fru och tre vuxna barn.
Bostad: Hyresrätt på Gärdet i Stockholm.
Fritid: Har en timmerstuga i Dalarna som jag snickrar på.

Nya bolaget

AMF Fastigheter: Dotterbolag till AMF Pensionsförsäkrings AB. Äger fastigheter till ett värde av 44 miljarder (inklusive delägandet i Rikshem) i Stockholm, Sundbyberg och Göteborg.

Efter nästan 30 år lämnar branschveteranen Sven Kerstis byggbranschen för att istället bli projektchef för AMF Fastigheters Gallerian-projekt i centrala Stockholm. Han har också fått en plats i ledningsgruppen.

– Med 21 år på Skanska och sex år på Peab har jag samlat på mig många erfarenheter som blir till nytta i arbetet med Gallerian, säger Sven Kerstis.

Ombyggnationen av Gallerian är ett resultat av att Swedbank, som hyr 50 000 kvm, flyttar ut. Utmaningen i projektet är dess storlek och komplexitet, säger Sven Kerstis, men det är ändå ingen ovan uppgift han tar sig an. På Peab var han i sin roll som divisionschef för västra Sverige ansvarig för byggandet av Gothia Triple Towers, ett projekt som Fastighetsvärlden skrev ingående om i nummer 1/2014.

– I ren storlek kan det inte mäta sig med Gallerian-projektet men sett till komplexiteten har jag fått många nya lärdomar som jag tar med mig till AMF.

Komplexiteten i projektet begränsar sig inte bara till själva fastigheterna eftersom hela området påverkas av AMF:s planer.

– Ja, det handlar ju inte bara om våra egna lokaler. Vi vill ta ett helhetsgrepp och skapa mer liv och rörelse i hela området omkring.

Eftr en yrkeskarriär på byggsidan tyckte han att AMF kändes som rätt företag att gå till.

– Utmaningen i projektet lockade i kombination med AMF Fastigheter som en långsiktig fastighetsägare med tydliga ambitioner.

Under tidig höst börjar jobbet rent fysiskt på plats med projektet och fram tills dess har Sven Kerstis mycket att ta tag i.

– Det är mycket att sätta sig in i. Först måste jag lära mig helheten, se vad som redan är gjort och sedan börjar prioritera så att vi gör saker och ting i rätt ordning.

Din titel är projektchef för Gallerian. Vad händer när projektet är klart?

– Jag är anställd av AMF Fastigheter och det finns många olika tankar på en fortsättning.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan