Persontoppen

Från köpcentrum till cityhandel

christian_claesson_pntoppChristian Claesson

Mjukt

Ålder: 34 år.
Familj: Gift och har två barn.
Bostad: Bostadsrätt i Hammarby Sjöstad.
Fritid: Har ett stort sportintresse, främst fotboll, även om det är mer att se än att spela nuförtiden.

Nya bolaget

Lundbergs: Är med ett bestånd värt över 13 miljarder en av de stora privata fastighetsägarna i landet. Beståndet består till största delen av centralt belägna bostäder, kontors- och butikslokaler.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:
”Ja, det tror jag nog.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Eftersom det står på noll i dag kan det inte gärna bli lägre. Något uppåt.”

Transaktionsvolymen 2014:
”Klart högre än under 2013.”

 

Efter att ha tillbringat hela sin yrkeskarriär på Unibail-Rodamco tar nu bolagets nordiske leasingchef, Christian Claesson, sig an en ny utmaning som chef för det nyinrättade affärsområdet handel hos Lundbergs.

– Efter åtta år på Unibail-Rodamco kändes det som att det var dags att prova på något nytt.

Claesson gick till bolaget 2006 direkt efter sin examen på Uppsala Universitet och började på leasingavdelningen. Efter sammanslagningen av Unibail och Rodamco 2007 avancerade han och fick snart operativt ansvar för Täby Centrum och Nacka Forum. I dag är han ansvarig för uthyrningen i Norden med tyngdpunkt på uthyrnings-arbetet av Mall of Scandinavia.

– Jag kommer jobba kvar fram till mars 2015 på Unibail-Rodamco för att slutföra det arbetet.

Vad som lockade hos Lundbergs var en delvis helt ny roll.

– Jag har jobbat uteslutande med köpcentrum och Lundbergs styrka ligger inom citylägen vilket är mycket spännande. Dessutom är rollen som affärsområdeschef bredare även om uthyrning och varumärkesmix fortfarande blir en stor del av mitt jobb på Lundbergs.

Under Claessons ansvar faller också det strategiska och långsiktiga arbetet att positionera fastigheterna, förädla dem och förtydliga retailprofilerna.

Lundbergs är speciellt starka inom retail i Norrköping och Linköping och det är förstås en position Lundbergs vill behålla, men hur ser den generella planen ut framöver?

– Jag tror att mycket av strategin framöver handlar om att stärka positionen i redan starka orter, snarare än att starta någon större expansion av retailfastigheter på nya orter.

Det nya jobbet gör också att en flytt troligtvis ligger i framtiden.

– Ja, huvudkontoret ligger ju i Norrköping men både jag och min fru kommer från närliggande Linköping så det ser jag inte som ett problem.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan