Persontoppen

Flyttar åter till hembygden

knut_rostKnut Rost

Mjukt

Ålder: 53 år.
Familj: Fru och tre barn.
Bostad: Bostadsrätt i Västerås.
Fritid: Ägnar mycket tid i fritidshuset, umgås så mycket som möjligt med familjen och springer.

Nya bolaget

Diös: Verksamma i Norrland och Dalarna och har ett fastighetsbestånd om cirka 11,7 miljarder. Noterat på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Mid Cap.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2013:
”Svårt att uttala sig om.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Ungefär som idag.”

Transaktionsvolymen 2013:
”Relativt hög, över 100 mdr.”

 

Efter tre år som Head of Asset Management på Ica Fastigheter tar Knut Rost över Diös då nuvarande VD:n Christer Sundin går i pension i april nästa år. Att bli den ytterst ansvarige för ett börsnoterat bolag är en ny erfarenhet som han ser fram emot.

– Jag ser det som en stor och rolig utmaning att få bli VD för ett så fint bolag som Diös.

Men även om han inte tidigare har haft ”Börs-VD” skrivet på visitkortet så är van vid stort ansvar.

– Jobbet som Head of asset management inom Ica Fastigheter är ett stort och tungt ansvar och att ta steget fullt ut och bli VD är naturligtvis en utmaning vilken jag ser fram emot, säger Knut Rost.

Den nya tjänsten innebär också att han rycker upp bopålarna från Västerås för att istället flytta till Östersund där Diös har sitt huvudkontor.

– Jag ser det inte som att jag flyttar bort utan som att jag flyttar hem. Jag kommer från Krokom två mil utanför Östersund, så Östersund har alltid varit hem för mig.

Uppdraget från styrelsen har ännu inte mejslats fram i detalj men en stor uppgift som ligger framför Knut Rost är att slutföra det arbete som Christer Sundin har påbörjat, att integrera det tidigare Norrvidden i Diös – ett bolag som  Diös förvärvade i september 2011 för 5,8 miljarder kronor.

– Sedan det blev officiellt att jag ersätter Christer har många ringt för att höra om mina planer för Diös. Det är lite för tidigt. Jag tillträder först i mars och planen är att Christer tar 2013 i mål så får vi återkomma till detaljerna senare.

Knut Rost lägger också till att han ser det som oerhört viktigt att utöka samarbetet mellan huvudkontoret och marknadsområdena.

– Det görs redan idag men vi ska bli ännu bättre på det. Det är inte huvudkontoret som gör affärerna utan marknadsområdena så det är viktigt att vi ger dem de bästa förutsättningarna för att göra det.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan